Brnabić: Brzina otvaranja poglavlja potvrda da smo blizu

Premijerka Ana Brnabić je u razgovoru sa vicepremijerom Moldavije Andrejem Galburom istakla da je Srbija posvećena sprovođenju neophodnih reformi na putu ka EU.

Izvor: B92

Subota, 02.09.2017.

16:45

Brnabić: Brzina otvaranja poglavlja potvrda da smo blizu
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžiæ

Kako je rekla, brzina kojom otvaramo nova poglavlja u pregovaračkom procesu "jeste potvrda da smo blizu ostvarenja cilja".

Brnabić i Galbur razgovarali su o međunarodnim odnosima i izazovima na putu dve zemlje ka evropskim integracijama, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Dvoje zvaničnika saglasilo se da je regionalna stabilnost od ključnog značaja i da saradnja mora da se razvija i unapređuje, kao i da su donošenje i sprovođenje antikorupcijskih zakona i reforma javnog sektora od velike važnosti i za Srbiju i za Moldaviju u procesu evropskih integracija.

Galbur je istakao da Moldavija poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije i da se protivi prijemu Kosova u međunarodne organizacije. On je dodao da će Moldavija i ubuduće podržavati Srbiju na njenom putu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: