ODBIJENA ŽALBA PARTIZANA: Crno-beli dočekuju Dinamo pred praznim tribinama
Foto: Dado Đilas

UEFA ODLUČILA

ODBIJENA ŽALBA PARTIZANA: Crno-beli dočekuju Dinamo pred praznim tribinama

Fudbal -

Apelaciono telo UEFA nije prihvatilo žalbu FK Partizan na kaznu donetu 7. avgusta da srpski klub dve utakmice u Evropi odigra bez prisustva publike i plati 130.000 evra.

Pošto su crno-beli odradili jedan meč kazne, protiv Videotona, to znači da će u drugom kolu grupne faze Lige Evrope dočekati kijevski Dinamo pred praznim tribinama.

Partizan je, podsećamo, kažnjen zbog incidenata na mečevima sa Budućnošću i Olimpijakosom u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Odluka Žalbenog veća plod je okolnosti da je FK Partizan višestruki povratnik u pogledu prekršaja Disciplinskog pravilnika UEFA. Predsedavajuci Veća je istakao da smo već bili suspendovani iz evropskih takmičenja nakon utakmice sa Zrinjskim, da nam je delimično zatvaran stadion nakon utakmice sa Totenhemom, da je ovo i dalje najniža kazna koja se može izreći jednom višestrukom povratniku", rekao je potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić.

"Problem dodatno predstavlja i činjenica da se na snimcima, koji su juče prezentovani na saslušanju, čuju i majmunski krici na utakmici sa Olimpijakosom, da na ulazima na Južnoj tribini postoji grafit sa nacističkim sadržajem po mišljenju insprektora UEFA. On je tražio i isključenje FK Partizan na tri godine iz evropskih takmičenja, međutim, uprkos tome sto smo uspeli da se izborimo protiv ovakve odluke, moramo da budemo maksimalno obazrivi u narednom periodu", napomenuo je Vuletić.

"Kuriozitet predstavlja i činjenica da UEFA raspolaže i poluprivatnim snimcima nekih naših domaćih portala i fizičkih lica koja su slala sadržaje direktno u evropsku kuću fudbala. Predsedavajući je, nakon saslušanja, u privatnom razgovoru naveo da je, uprkos izuzetnoj argumentaciji našeg tima u pogledu 'rasistickih poruka' koje smo uspeli da odbranimo, izbrojano preko 10 drugih prekršaja koje je publika na stadionu počinila (među kojima i ubacivanje predmeta, topovski udari, gađanje igrača suprotnog tima, blokirani prolazi na stadionu, upadi neovlašćenih lica u delove stadiona koji su namenjeni službenim licima UEFA, itd...). Naš tim je uspeo da dva puta ove godine spreči isključivanje FK Partizan iz Evrope, međutim, ne može dalje sam, publika mora razumeti da Partizan zahteva i njihovu pomoć", zaključio je Vuletić.

kurir.rs / kurir sport

foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Spektakularan sportski vikend ! Spremite se za uživanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track