BEG airport status
„Nikola Tesla“ u avgustu opslužio više od 600 hiljada putnika; U proteklih osam meseci više od 3 miliona U avgustu opslužen rekordan broj putnika na mesečnom nivou od osnivanja "Tesle" / Foto: Aerodrom Nikola Tesla

„Nikola Tesla“ u avgustu opslužio više od 600 hiljada putnika; U proteklih osam meseci više od 3 miliona

U avgustu mesecu beogradski aerodrom opslužio je 641.371 putnika, što je povećanje za više od 50.000 putnika, odnosno 9% u odnosu na isti mesec prethodne godine, saopšteno je sa „Tesle“.

Kako navode, povećanje je zabeleženo i u prometu robe i pošte. Naime, u avgustu je prevezeno 2.772 tone robe i pošte, odnosno dvostruko više nego u avgustu 2016. godine.

– U prvih osam meseci ove godine, usluge Aerodroma koristilo je 3.583.371 putnika, što je porast za 9% u odnosu na isti period prošle godine. U istom periodu prevezeno je i 14.950 tona robe i pošte, što je 37% više nego 2016. – kažu sa beogradskog aerodroma.

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters="1" counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Autor:

Marta Lutovac Zamenica glavnog i odgovornog urednika marta.lutovac@tangosix.rs

Komentari

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor