Petak, 01.09.2017.

08:25

Sastanak Vučića i Adera 11. septembra u Senti

Predsednici Srbije i Mađarske sastaće se 11. septembra u Senti. To će biti prilika za razgovor o novim, konkretnim koracima u procesu pomirenja dveju nacija.

Izvor: Tanjug, Večernje novosti

Sastanak Vučića i Adera 11. septembra u Senti

To je najavio za "Večernje novosti" predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor. Prema njegovim rečima, Aleksandar Vučić i Janoš Ader sastaće povodom 320. godišnjice Senćanske bitke.

Prema rečima Pastora, proces nacionalnog pomirenja još nije završen. "To se odnosi prvenstveno na rad Mešovite međudržavne komisije koja je pre sedam godina formirana kako bi istražila zločine s obe strane tokom Drugog svetskog rata od 1941. do 1948. godine, pocinjene u Vojvodini", rekao je Pastor, koji je i predsednik Saveza vojvođanskih Mađara.

Rezultat rada komisije koju čine istoričari i naučni radnici iz Srbije i Mađarske još nisu predstavljeni javnosti, a kako očekuje Pastor, to bi trebalo da se dogodi krajem oktobra na konferenciji u Beogradu.

Pastor navodi da je na tu temu pre mesec dana imao razgovor sa Vučićem, a sa Aderom će se tim povodom 4. seprembra sastati u Budimpešti.

Potpredsednik GO SNS Milenko Jovanov kaže da je jedno od osnovnih opredeljenja politike predsednika Vučića dobri odnosi u regionu. "Reč je o istorijskim događajima koji su veoma osetljivi i zato je važno tom poslu prići s pošotvanjem prema svakoj nevinoj žrtvi", rekao je Jovanov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: