ZVEZDA HTELA MAKSIMOVIĆA: Zlatni „orlić“ bio zamena za Kangu!
Foto: Profimedia

PRVI PIK

ZVEZDA HTELA MAKSIMOVIĆA: Zlatni „orlić“ bio zamena za Kangu!

Fudbal -

Crvena zvezda je moj klub, ali tek sam stigao u Valensiju i želim da se nametnem treneru Marselinju, otkrio mladi fudbaler za Kurir

Crvena zvezda je želela Nemanju Maksimovića na pozajmicu od godinu dana, saznaje Kurir!

Pokušao je sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela da privoli kapitena svetskih prvaka iz 2015. da se vrati na Marakanu iz Valensije. Kontakt je uspostavljen još pre utakmice sa Krasnodarom, trajao je nekoliko dana, ali do dogovora nije došlo. Nemanja Maksimović je pre dva meseca stigao u Valensiju iz kazahstanske Astane i želi da se dokaže u novoj sredini i nametne treneru Marselinju.

- Crvena zvezda je veliki klub! Moj klub u kom sam odrastao! Napravili su veliki uspeh plasmanom u Ligu Evrope i na tome im čestitam. Ali tek sam stigao u Valensiju i ovog leta sigurno neću ići bilo gde odavde - rekao je za Kurir Nemanja Maksimović.

Crveno-beli žele da se pojačaju za Ligu Evrope, pošto uprava nije sigurna da će moći da zadrži najboljeg igrača ovog leta Gelora Kangu, za koga imaju milionske ponude. Mladi Nemanja Maksimović, strelac odlučujućeg gola u finalu SP protiv Brazila, bio je izbor struke.

Prema izjavi koju je dao Kuriru, nije isključeno da se od zime vrati na Marakanu, ukoliko se ne izbori za status u Valensiji.

Očigledno je da sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela radi sjajan posao za svoj klub, jer želi da pod okrilje crveno-belih vrati sve izgubljene sinove proteklih godina.

Aleksandar Radonić

ČINJENICE / NEMANJA MAKSIMOVIĆ

- rođen u Banji Koviljači 26. januara 1995.

- podjednako dobro igra na mestu ofanzivnog i defanzivnog veznog igrača

- prošao celu omladinsku školu Crvene zvezde, u kojoj je bio šest godina

- zajedno sa Veljkom Simićem 2013. odbio da potpiše profesionalni ugovor

- otišao u Veronu, pa u Domžale, a posle toga u Astanu iz Kazahstana, sa kojom je igrao Ligu šampiona

- član omladinske reprezentacije Srbije koja je postala prvak Evrope 2013. godine u Litvaniji

- kapiten omladinske reprezentacije, svetski prvak i strelac odlučujućeg gola u finalu protiv Brazila 2015. godine na Novom Zelandu

- za seniorsku reprezentaciju odigrao tri utakmice, a debi je imao 23. marta 2016. godine protiv Poljske u Poznanju

Prošlo leto

MAKSA ODBIO DINAMO

Prošlog leta zagrebački Dinamo želeo je da dovede Nemanju Maksimovića u redove prvaka Hrvatske. Kontakti su uspostavljeni, ali su porodica i mladi fudbaler odbili transfer uprkos godišnjoj plati od 800.000 evra, koliko mu je nudio Zdravko Mamić. Njegov otac, koji je poreklom iz Republike Srpske, nije želeo da mu sin igra za Dinamo, a u razgovoru sa Mamićevim saradnicima rekao je da nije lakom čovek i da novac sigurno neće pobeći njegovom sinu u budućnosti.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Evo zbog koga morate da gledate EP u košarci

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track