Šutanovac kod Zaeva: Isti pogled na region

D. M.

30. 08. 2017. u 10:05

Zoran Zaev i Dragan Šutanovac razgovarali u Skoplju: Verujem da je neophodno obnavljanje duha regionalne saradnje. Drago mi je da Zaev i ja i naše dve stranke delimo isti pogled na razvoj i budućnost regiona

Шутановац код Заева: Исти поглед на регион

LIDER Demokratske stranke Dragan Šutanovac sastao se danas sa makedonskim premijerom i predsednikom Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoranom Zaevim u Skoplju. Tokom susreta u Vladi Makedonije, koji je trajao duže od sat, razmatrana je regionalna saradnja, bezbednosni izazovi, kako za obe države, tako i za za ceo region.

Nakon sastanka, Šutanovac je istakao da sa Zaevim deli isti pogled na razvoj i budućnost regiona:

- Verujem da je neophodno obnavljanje duha regionalne saradnje. Drago mi je da Zaev i ja i naše dve stranke delimo isti pogled na razvoj i budućnost regiona, suočavanje sa problemima sa kojima se region susreće. Neophodna je i dalja demokratizacija u našim zemljama koja se sastoji i u uspostavljanju efikasnih mehanizama kontrole u bezbednosnom sektoru.

Lideri stranaka razgovarali su i o saradnji na evropskom putu dve zemlje i saradnji dve stranke u Partiji evropskih socijalista i zajedničkom nastupu stranaka u okviru organizacija u kojima obe stranke učestvuju.

Delegacija DS sastala se danas i sa potpredsednicom parlamenta Frosinom Tasevski Remenski, sa kojom su razgovarali o saradnji dve poslaničke grupe, koordinisanom nastupu u međunarodnim delegacijama, kao i o predlozima zakona i parlamentarnom radu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

realist

30.08.2017. 21:39

Ma koj vi je djavo sta ste zapeli za Migrantsku ,Evropu Koju su je sasrali muslimanski migranti,romi sa Balkanski,Koji radjaju Akort ,samo guraju Po 2-3 kolice,i bacaju sve na ulice,ovo je propast Evrope Jos i Afrikanci opsti haos Po gradova vidise samo Crna rasu.i vi hocete u Evropu cuvajte Vase zemlje.