Vučić i Markotić o bilateralnim odnosima

Tanjug

29. 08. 2017. u 14:41

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Hrvatske Gordana Markotića

Вучић и Маркотић о билатералним односима

Foto Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Hrvatske Gordana Markotića, a tom prilikom je, između ostalog, konstatovano da će predstojeća zvanična poseta Vučića Hrvatskoj dati podsticaj razvoju odnosa i svih oblika saradnje dveju zemalja, a posebno ekonomskoj.

Dvojica sagovornika su izrazili očekivanje da će, uprkos pitanjima koja opterećuju odnose dveju zemalja, kroz zajednički rad, biti ispunjen deo obaveza iz Deklaracije o unapređenju odnosa i rešavanju otvorenih pitanja, potpisane prošle godine.

Na sastanku je, s tim u vezi, dogovoreno da se u narednom periodu intenzivira rad mešovitih komisija za rešavanje otvorenih pitanja, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Republike.

Vučić je pozvao hrvatski državni vrh da pokloni veću pažnju položaju srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj i naglasio da će Srbija nastaviti da odgovorno ispunjava obaveze prema hrvatskoj i drugim manjinama koje ovde žive.

Vučić je ambasadoru Markotiću zahvalio na saradnji i njegovom doprinosu razvoju bilateralnih odnosa Srbije i Hrvatske i poželeo mu mnogo uspeha u nastavku diplomatske karijere.

GOJKOVIĆ SA ODLAZEĆIM HRVATSKIM AMBASADOROM


Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković primila je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Hrvatske Gordana Markotića, zahvalivši mu se na saradnji i ličnom doprinosu razvoju odnosa Srbije i Hrvatske.

Gojković i ambasador Markotić istakli su obostrani interes za jačanje parlamentarne saradnje između dve zemlje na najvišem nivou, kao i između grupa prijateljstava dva parlamenta, posebno imajući u vidu značaj parlamentarne saradnje u okviru ukupnih odnosa.

Predsednica Narodne skupštine i ambasador Markotić saglasili su se o značaju dijaloga za unapređenje odnosa Srbije i Hrvatske, a u tom okviru istaknuta je važnost intenziviranja rada mešovitih komisija za rešavanje otvorenih pitanja, navodi se u saopštenju iz parlamneta.

Predsednica Narodne skupštine poželela je uspeh ambasadoru Markotiću u daljim diplomatskim aktivnosima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Danilo

29.08.2017. 15:52

Neka se Hrvati prvo postaraju za svoje dvorište i neka smanjuju nacizam koji vlada kod njih.

Mirko

29.08.2017. 16:21

@Danilo - Izgleda da kod njih sto je neko veci nacionalista to ima vecu ulogu u vlasti