ĐORĐEVIĆ PRESEKAO: Nedović i Kalinić preskaču EP!

Novosti online

29. 08. 2017. u 12:26

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević na poslednjem treningu pred put u Istanbul objavio spisak 12 igrača koji će nositi dres "orlova" na prvenstvu Evrope

ЂОРЂЕВИЋ ПРЕСЕКАО: Недовић и Калинић прескачу ЕП!

Nikola Kalinić foto: Tanjug

Srpski košarkaši Nikola Kalinić i Nemanja Nedović zbog povreda neće igrati na Evropskom prvenstvu, potvrdio je selektor Aleksandar Đorđević.

Kalinić i Nedović nastavili su niz pehova "orlova" sa povredama od početka priprema, nakon što su ranije otpali Marko Simonović, Miroslav Raduljica i Miloš Teodosić, a nema ni Nemanje Bjelice i Nikole Jokića.

- Nedović i Kalinić su poslednja dva igrača koja su otpala. Jutros smo napravili poslednju kontrolu i rezonancu, leđa Nikole ne mogu da izdrže veliki fizički napor. Nedović nije odradio njedan kontakt trening, a imali smo i sa strane njegovog kluba pritisak. Ipak, idemo kao jaka celina i grupa koja će tražiti šansu na Evropskom prvenstvu - rekao je Đorđević novinarima pred polazak na put.

Kako na naglasio, Đorđević u Istanbul najbolje srpske košarkaše u ovom trenutku, ne računajući povrede.

- Sa nama je 12 najboljih koji žele da igraju za reprezentaciju, a nisu povređeni. Naša je dužnost i obaveza da se borimo za medalju.

Selektor, uprkos brojnim povredama, ne skida teret pritiska sa svojih izabranika.

- Nije za nas pritisak nešto čudno, zato smo na ovako visokom nivou, bez toga ostvarivanje ciljeva nije moguće. Pritisak je u nama i u načinu na kojem predstavljamo Srbije na šampionatu. Svaku utakmicu idemo na pobedu i svaka je važna. Mnoge ekipe su ambiciozne i najavljuju borbu za medalje. Na nama je da gledamo svoj put, imamo kvalitet i dobru timsku hemiju - poručio je Đorđević.

Srbiju će na EP predstavljati: Stefan Jović, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Marko Gudurić, Branko Lazić, Vladimir Lučić, Stefan Birčević, Milan Mačvan (kapiten), Vladimir Štimac, Ognjen Kuzmić i Boban Marjanović.

Srpski košarkaši u petak počinju nastup na EP protiv Letonije, dan kasnije sastaju se sa Rusijom, a potom sa Turskom (4. septembar), Velikom Britanijom (5. septembar) i Belgijom (7. septembar).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (22)

Joe

29.08.2017. 12:49

Tesko da cemo do cetvrt finale sa ovim timom,ovo cak nije ni treca petorka,zalosno je kako sadasnji sportisti shvataju repr.presao i na njih sindrom fudbalera.Ostaje nam samo da se nadamo.

Професор 0.6

29.08.2017. 16:00

@Joe - Ај не лупај! Шта фали петорки Јовић,Богдановић,Гудурић,Лучић и Марјановић?

Saša

29.08.2017. 13:54

Prve tri utakmice videvsi raspored istih mogao bih biti pokazatelj sta mozemo, da je situacija toliko losa nemislim da bi Djordjevic prihvatio izazov, niti su to neke pare biti selektor nase reprezentacije, niti njemu treba afirmacija.... svi znamo ko je taj covek, aj da ga pustimo da radi i da stanemo uz njega

Simke

29.08.2017. 13:59

Svi ovi sto lupaju kritike nek se okrenu iza sebe i pogledaju sta su doprineli u zovotu za druge ili sta su drugima pruzili. Podrzavam cve nase sportiste cak i kada su van nasih ocekivanja i svojih mogucnosti. Srecno i puno uspeha.

Brdjanin

29.08.2017. 14:03

Blago onima koji ne vidjese i vjerovase. Svake godine ista prica sa Srbima. Ne valja im nasa reprezentacija. Jel se neko sjeca 2014. godine i neosnovane histerije za Micovim. Sada opet. I pored svih problema koje su Sasu i ostale snasli, opet imamo tim za respekt i absolutno sam siguran da nas nasi momci nece iznevjeriti. Imamo povrjede, imamo i sumnjive otkaze, ali imamo i sjajne karaktere u ekipi. Sa moje strane puna podrska Sasi Djordjevicu i nasim momcima - naprijed Srbijo i srce na parket!

Ripanjac

29.08.2017. 14:09

Proteklih godina kada mnogi nisu verovali u našu reprezentaciju, ona se pod vodjstvom legende Saleta Djordjevića uzdizala do najvećih visina i osvajala medalje! Ja verujem da će svi pružiti svoj maksimum i da će se i ovoga puta okititi nekom od medalja. Napred majstori i neka vas sreća prati a mi ćemo najiskrenije navijati za vas!

srbin

29.08.2017. 14:14

Samo hrabro sta god uradili ali verujem i u ovu ekipu! Vidi se da ste brbeni samo hrabro i sve ce biti uredu! Sve njabolje momci uz vas sam ma sta god ispadne!

Marko

29.08.2017. 14:17

Zasto se unosi negativna energija? Nikako ne mogu da razume, imamo tim, idemo na prvenstvo i već dajete prognoze, koje nemaju osnova. Sto se mene licno tiče, Sale i njegovi kosarkasi imaju punu podrsku na prvenstvu. NAPRED SRBIJO.

Dragan Bgd

29.08.2017. 14:19

Tacno,fale nam 7 vrhunskih igraca ali,podseticu ove pljuvace,da odavno nismo imali ovoliko igraca koji su blistali u svojim klubovima,te stoga im porucujem,nece biti kanta za trpanje,vec ce igrati znacajnu ulogu na ovom prvenstvu,gde nikada do sada nije bilo ovliko pretendenata za medalje.Ocigledno,bezali su i sa fizickoga oovde mnogo znaju i to sve unapred.Polako,ja momcima zelim dobro zdrvlje,pa dokle stignu.

Muki

29.08.2017. 14:28

Sta kukate momci nisu ni poceli da igraju a vi ih vec omalovazavate.Momci stisnite m... i samo hrabro pa makar i do finala.Sretno.

Мики

29.08.2017. 15:02

ало бре! какви су то коментари? ова екипа може до медаље. реално дани фале Тео и Јокић. кога нема, без њега се може. нема овде лошег кошаркаша.

lebron

29.08.2017. 15:33

I ovaj tim ima kvalitet. Puno iskusnih igraca koji su igrali teske utakmice, tako da verujem u prvo ili drugo mesto u grupi. Posle toga, osim Spanije, svi su izjednacenog kvaliteta i sa njima moze da se igra uz malo srece. Ovi momci igraju srcem i zele dobar rezultat zato ih podrzimo.

Pera rogonja

29.08.2017. 15:37

Smem da se kladim da ce momci da daju sve od sebe i da ce biti u ginalu.Pun mi je k.... zvezda.

Novak

29.08.2017. 16:31

Može i ova ekipa da popeđuje dokazali su to u pripremama, ali bez ovih 7 igrača biće to daleko od lepe igre. Ima da živce izgubimo gledajući ovo Evropsko prvenstvo

Jodza

29.08.2017. 17:50

Da će povređeni nedostajati,nedostajaće.Da nam nedostaje puno igrač Teovog kalibra,nedostaje.Da će biti među ovim igračima teško da se pronađe igrač za prelomne trenutke osim možda Bogdanovića,biće teško.Ali bez koga se mora,mora se.Od kukanja nema pomoći.Puna podrška momcima,oni su ono trenutno najbolje što imamo.I nisu ni malo loši.Idemo,SRBIJA!!!

Zoon

30.08.2017. 06:46

Moja moneta je : ko zna za sta je ovo dobro!? Mozda ce ovo prvenstvo da izbaci jos 3-4 nasa igraca u visine koji ne bi mogli da dodju do izrazaja kada bi igrali svi ovi koji su povredjeni. Na sledecem takmicenju bicemo jos jaci. Napred Sale, ostavite srce na teren pa sta bude. Medalja nije prioritet