AKTUELNO

Goran Vesić, gradski menadžer Beograda, rekao je da je činjenica da Aleksandar Vučić, predsednik Srbije ima izuzetan odnos sa kancelarkom Nemačke Angelom Merkel, što je, kako je on rekao, to pomaže našoj zemlji da napredujemo ka putu evropskih integracija i za zaštitu srpskih nacionalnih interesa.

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

-Srpsko rukovodstvo i Srbija je faktor stabilnosti u regionu. I ne postoji nijedna kriza u regionu da naše rukovodstvo ili Srbija nisu radili na tome da se kriza smiri. Tu je i slučaj sa Makedonijom gde mi zaista ništa nismo bili krivi, i to naprosto pokazuje da bez Srbije i politike koju vodi Aleksandar Vučić u regionu ne bi bilo stabilnosti kakve sada ima. To naravno znaju svi,a posebno dobro zna Angela Merkel - istakao je Vesić.

Kako je rekao gradski menadžer Beograda, ovde je pro blem što naši političari govore loše o Srbiji.

-Ovde konkretno mislim na Zorana Živkovića, ali to se odnosi i na druge. Mogli ste da vidite sastanak kod Mekalistera sa delom lidera srpske opozicije. Oni su deo vremena proveli o tome napadajući svoju zemlju. Umesto da razgovaraju o nekim ključnim pitanjima kao što je priključenje Srbije EU, koliko je poglavlja otvoreno, da li oni mogu nešto da prinesu... Iako oni u svojim programima imaju priključenje EU, njih uopšte to ne zanima.

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

Oni napadaju Mekalistera zašto daje izjave za provladine medije - rekao je Vesić.

Vesić dodaje i to da su pitanja Mekalisteru bila toliko infatilna da umesto kao deo političke scene koji je u opoziciji da kjoriste međunarodne sastanke da ono što smatraju da je dobro, oni traže od izvestioca Evropskog parlamenta da se sa Srbijom ne razgovara, da se ne razgovara saa državnim rukovodstvom. To što je uradio Živković koji i nije bio na sastanku kod Mekalistera nije mi ničudno, jer to je ponašanje današnje opozcije - ističe Vesić.

#Goran Vesić

'