Reagovanje na nedavne tekstove o nestalim bebama: Miniranje istraga

22. 08. 2017. u 21:02

Druženje "Za istinu i pravdu o bebama", reagovalo je na istupanje Beogradske grupe roditelja u "Večernjim novostima" u tekstovima "Zbog nestalih beba kreću u proteste" i "Podele oko nestalih beba"

Реаговање на недавне текстове о несталим бебама: Минирање истрага

Ilustracija

DRUŽENjE "Za istinu i pravdu o bebama", reagovalo je na istupanje Beogradske grupe roditelja u "Večernjim novostima" u tekstovima "Zbog nestalih beba kreću u proteste" i "Podele oko nestalih beba" od 21. i 22. avgusta. U saopštenju se navodi: "Evo ko minira početak dogovorenih nezvaničnih istraga i čini sve da ne počnu odmah istrage o nestalim bebama i deci. Kao produžena ruka "Jukoma" i "Astre" izazvali su i ovakav naslov da bi zbunili i širu javnost i roditelje. Nema nikakvih podela jer svi roditelji i krvni srodnici žele istrage odmah, a ne vraćanje unazad i novu kupovinu vremena i eksploataciju ove naše, i samo naše, borbe za istinu i pravdu, za račun NVO sektora.

Mi idemo dalje u realizaciju dogovora sa državom, sa zahtevom da se hitno krene u istrage, a onima koji ih ne žele, ili znaju istinu o svojoj deci koju su možda dobili još 2006, na Anketnom odboru, javno poručujemo - ne ometajte nas koji vodimo borbu. I uradićemo sve, baš sve, i sva sredstva su dozvoljena na putu istine i pravde. Protesti da, ali ako izigraju dogovor za nezavisne istrage. Ovako da neko otvoreno unapred bude protiv istraga, po nalogu "Jukoma" i "Astre" - to je "miniranje" i spinovanje. Svako ko sumnja u nestanak beba i dece moći će lično da učestvuje u istrazi sa pravom veta i niko nema pravo da u njegovo ime bilo šta dogovara ili preduzima. Roditelji će biti partneri i kontrolori, a ne slepi klimoglavci i poslušnici."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije