SKOPLJE TVRDI: Nismo naložili obaveštajne akcije protiv Srbije; Nemamo bitnu ulogu za prijem Kosova u UNESKO

Tanjug

22. 08. 2017. u 16:54

Makedonija nije naložila obaveštajne akcije protiv Srbije, niti je preduzimala takve mere, izjavio je danas u Skoplju ministar spoljnih poslova Nikola Dimitrov

СКОПЉЕ ТВРДИ: Нисмо наложили обавештајне акције против Србије; Немамо битну улогу за пријем Косова у УНЕСКО

Foto: Twitter

Makedonija nije naložila obaveštajne akcije protiv Srbije, niti je preduzimala takve mere, izjavio je danas u Skoplju ministar spoljnih poslova Nikola Dimitrov.


Dimitrov je na pres konferenciji u Skoplju istovremeno najavio da će sutra razgovarati sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačihem.

"Makedonska vlada niti je imala nameru, niti je narednila obaveštajne aktivnosti protiv ili na štetu niti jedne države, uključujući Srbiju", rekao je Dimitrov na pres konferenciji.

Prema njegovim rečima, makedonske institucije rade isključivo u interesu građana Republike Makedonije i saglasno ustavnim nadležnostima", rekao je ministar spoljnih poslova.


DIMITROV BEZ PRECIZNOG ODGOVORA O ČLANSTVU KOSOVA U UNESKO

Ministar spoljnih poslova Makedonije Nikola Dimitrov nije danas direktno odgovorio po pitanju stava te zemlje o članstvu Kosova u UNESKO.

"Makedonija nije u poziciji da ima nekakvu vodeću ulogu po tom pitanju", rekao je Dimitrov na konferenciji za novinare.

"Ima raznih spekulacija u medijima u regionu. To pitanje je važno za naše susede, Srbiju i Kosovo, a oni imaju različite stavove i zbog toga ne smemo biti u situaciji da imamo vodeću ulogu", rekao je Dimitrov.

Dimitrov je na konferenciji za novinare rekao da je to pitanje "važno i za našeg suseda Srbiju i za našeg suseda Kosovo", koji, navodi, imaju suštinski različit odnos prema tom pitanju.

"Sve to moramo da imamo u vidu i nikako ne smemo da dođemo u situaciju da imamo nekakvu vodeću ulogu", kazao je Dimitrov i naglasio da će se Skoplje po tom pitanju, pre svega, voditi interesima Makedonije.

"Ne znamo kada će ovo pitanje da bude na dnevnom redu, moguće na jesen, do kada mnoge stvari, a možda i stavovi uključenih strana, mogu da se promene", rekao je on.


Pročitajte još:



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

abvgd

22.08.2017. 17:36

Zovite ih skoplje jer makedonija je grcka oblast, nasa braca grci nikad nas nisu izdali pomagali nas kad niko nije, broz nas zavadjao sa grcima sad ove sekte oce da podrivaju Srbiju na kolena sa gomnjarama, Skoplje nikakva makedonija FYROM bre.

zoran

22.08.2017. 18:19

sram vas bilomakedonci kad vas zemljotres srusio srbija vas izgradila a sad okrecete ledja pravite dil sa albancima e oni ce vam doci glave igrati kolo sa njima i amerikancima je opasno i ne zaboravite da se sunce radja na istoku a nestaje na zapadu pa svikoji teze ka zapadu nece dobro proci

Bosko

22.08.2017. 21:02

Ne treba mi da ih kunemo oni su vec upali u sos iz kog se nece izvuci cim ih albanci budu podelili to srbija odmah treba da prizna. Bumerang

Мило

22.08.2017. 21:59

Да човек не поверује за наше суседе ,а ми Срби мислили.............еј Србине опамети се , време ти је.........!

Вук З.

22.08.2017. 23:43

Тачно је да је ваша улога небитна. Осим што се броји сваки глас. И Кирибатија и Науруа и Палауа и Бангладеша и Вануатуа и Сан Марина и Микронезије... И Црне Горе и Македоније. Као код признања "репубљике"!