Zorana: Dosta je šminkanja gradilišta!

19. 08. 2017. u 20:07

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović nenajavljeno je danas obišla deonicu puta od Uba do Obrenovca i rekla da je razočarana dinamikom radova

Зорана: Доста је шминкања градилишта!

MINISTARKA građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović nenajavljeno je danas obišla deonicu puta od Uba do Obrenovca i rekla da je razočarana dinamikom radova, te da neće dozvoliti da se i jedan dinar građana Srbije troši na bilo čije greške.

- Dosta je šminkanja gradilišta pred moj dolazak. Sve firme će morati da poštuju rokove i kvalitet ili će morati da plate penale - poručila je Mihajlovićeva i dodala da je na toj deonici danas "bilo radnika koje je na prste ruke mogla da izbroji".

Ona je podsetila da je obaveza da se radnim danima i subotom radi od 7 do 19, a nedeljom od 7 do 13 sati i naglasila da je nedopustivo da se ugovor ne poštuje. Kako je dodala, razlog nenajavljene kontrole radova na toj deonici dugoj 26,2 kilometra bio je da se uveri u kojoj meri izvođač radova - kineska kompanija "Šandong" i domaće firme koje rade kao podizvođači - ispunjavaju obaveze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Др ЛАЗА ЛАЗАРЕВИЋ

19.08.2017. 20:45

Преузми одговорност, поднеси оставку.

Steva

19.08.2017. 20:51

Eh, nekada u SFRJ gradjevinari su bili ponos i donosili čistu zaradu, kako u zemlji tako i u inostranstvo. Radnici su radili sadam dana u nedelji, po 12 časova, a sedam bili slobodni. A, ako su gradilišta bila udaljenija od sedište firme radili se 15 dana po 12 časova, a 15 dana bili slobodni. Poslodavac je plačao putne troškove za dolazak na posao i odlazak sa posla. Danas ništa od toga. Zato nam tako i ide, jer niti su plačeni inženjeri i tehničari, a da ne kažem radnici gradjevinske struke.

Mile

19.08.2017. 21:11

Jao kako im je podviknula! Evo se im se tresu gace... Pitanje je zasto ministarka tek sada obilazi deonicu koja je u njenom resoru, a gradi se kao Skadar na Bojani?!?

Inat

19.08.2017. 21:16

Ako je moguce kaznjavaj...cisto sumnjam...ali ako moze,obavezno.Sklonite narod sa Ibarske..

Mihajlo

19.08.2017. 21:50

А кад ће нас грађевинце да дочека неко у министарству, макар и не нашминкан, кад дођемо да питамо за наше паре? Кад то кажем, мислим на поштено и квалитетно урађене послове и за чију наплату је прошло много више од прописаних 45 дана. Не да нису нашминкани, него се праве мртви као да су међеди дошли а не директори и инжењери са дипломама државног факултета и лиценцама инжењерске коморе.

Vladimir Radojević

19.08.2017. 22:20

@Mihajlo - To sa licencom Inženjerske komore nije za pohvalu...komora se raspala.

Inženjer

19.08.2017. 21:55

Bio sam na skoro svim koridorima i nikad nisam dobio platu na vreme. Normalno da radovi ne idu kako treba. Radi se svaki dan minimum 10 sati. Poslodavac neće da zaposli još jednu ekipu da radi popodne ili uveče i nedeljom, zato mi ,bato moj, spakujemo stvari i odemo kući, pa evo ti ministarka nek ti pravi mostove...

Vladimir

20.08.2017. 06:31

Nesminkaju se ovde samo putevi, sve je pod sminkom, racunajuci i drzavni vrh koji opstaje na vlasti zahvaljuci puderima, karminu, kreonu, maskari i onim najjeftinijim dezodoransima