Svratila da registruje auto, pokrao je policajac

J. ĆOSIN

19. 08. 2017. u 10:02

Pripadnik MUP iz Aleksinca A. C. osumnjičen za krađu novca svoje sugrađanke, koja je došla da podnese zahteve za registraciju vozila. Uzeo joj 1.200 dinara, a sa kartice skinuo još 22.000

Свратила да региструје ауто, покрао је полицајац

foto: Nikola Fific

POLICAJAC A. C. koji radi na upravnim poslovima u Aleksincu pokrao je ženu koja je došla u MUP da podnese zahteve za registraciju vozila. On je iz njene torbe uzeo novčanik u kojem je bilo 1.200 dinara i kreditnu karticu sa koje je skinuo 22.000 dinara.

Kako "Novosti" saznaju, osumnjičeni A. C. je juče priveden, a prilikom pretresa njegove kuće, policija je pronašla i automatsku pušku za koju najverovatnije ne poseduje dozvolu.

Sve se dogodilo 8. avgusta popodne, kada je pedesetčetvorogodišnja Aleksinčanka došla da preda papire za registraciju vozila, jer radi u agenciji koja se time bavi. Nju je službenik vratio po još neke papire, te je ona u tom trenutku zaboravila torbu na šalteru.

- Kada sam se posle nekoliko minuta vratila, zatvorila sam tašnu ne sumnjajući ništa, jer računam da sam u MUP bezbedna - rekla nam je žrtva pljačke, koja je želela da ostane anonimna. - Kad sam se vratila u agenciju, krenem kući i svratim do radnje da kupim nešto majci. Tada sam primetila da mi nema novčanika. Odem do banke i vidim da rade do 4. Pozvala sam ih telefonom da prijavim da mi je nestao novčanik i oni su rekli da će odmah blokirati karticu. Moja je greška što sam pin nosila pored kartice zapisan. U 15.11 ceo minus je bio podignut.

Žena je sve prijavila policiji, ali još ne zna da li je njen novčanik pronađen i hoće li joj novac biti vraćen.


PRIVEDEN U ČETVRTAK

KAKO za "Novosti" kaže izvor blizak policiji, ustanovljeno je da je novčanik uzeo policajac koji radi registracije vozila, koji je odmah otišao do prvog bankomata i podigao sav novac jer je pin bio upisan pored kartice. Njega je, kako saznajemo, policija privela u četvrtak uveče, a prilikom pretrage stana, u njegovoj kući pronađeno je i oružje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (26)

Sasa

19.08.2017. 10:33

Ne zna se ko je gluplji ovde. Ona/j koji nosi ''pin zapisan pored kartice'' ili policajac kao iz viceva ''koji je odmah otišao do prvog bankomata i podigao sav novac''.

Mirko Oznak

19.08.2017. 11:52

@Sasa - Ma za milicajca me ne čudi, ali ova gospođa! Ona bi trebala bar PIN da ima u glavi.

radenko

19.08.2017. 10:40

Svaka cast ovima u toj policijskoj stanici.U Novom Pazaru bi to bilo tesko dokazati jer stite jedni druge.

Кипераш

19.08.2017. 11:36

@Momčilo - Једном приликом сам ишао за Аустрију, а са собом понео пиштољ, као више пута до тада, и хтедох да га оставим Пограничној Полицији на реверс, али ме командир Пограничне охадио, рекавши да не може ни свој да сачува, а камо ли да чува туђ?! Ко нам све ради у Полицији, када Полицајци немају поверења у своје колеге?

Flash

19.08.2017. 10:51

Automatsku pušku za koju "verovatno ne poseduje dozvolu ? " ha ha ha ha Ne postoji kod nas dozvola za automatske puske

gангстер

19.08.2017. 11:11

usla baka u policijsku stanicu bako zatvori vrata jel da ne udju lopovi ne bako, da ne izadju

Кипераш

19.08.2017. 11:33

@gангстер - Још се у једном војвођанском месту, препричава случај крађе у једној кући... Наиме, неко је покрао бабу, дошла ''Милиција'', на увиђај са Инспектором, установили шта је однето и да је то само део украденога, а сутра дан, баба пријављује нову крађу, долази исти Инспектор и пита бабу, на кога сумњаш баба, а баба као из топа НА ТЕБЕ СИНЕ...

Miki

19.08.2017. 11:35

To nije policajac. U MUP u rade radnici na upravnim podlovims koji ne nose uniformu i nemaju policijska ovlascenja. Najcesce su zaposleni preko omladinske zadruge A bankomat snima lice tog koji podize on da je policajac to nikad ne bi uradio

Mirko Oznak

19.08.2017. 11:56

Ma ljudi preteruju. Pa i policajci su ljudi. Rade za pare i oni. Nije to kao pre dok nismo bili demokratija. Onda se nije smelo. Bila diktatura. Eeeh moj bato. Sad svi imamo ista prava. Mislim da budemo pošteni ili ne.

Dragan

19.08.2017. 11:56

Sramota jeste, ogromna. Ali morate da znate da taj službenik nije policajac već radnik na registraciji vozila. Zna se ko je policajac a ko registruje vozila. Zato redakcijo ne mešajte babe i žabe i ne bunite narod

MANEMOJ

19.08.2017. 13:20

dali je policajac ili ne on radi u mupu i to je sramota za policiju ne razumem o kakvim se zabama i babama radi

Mrgud

19.08.2017. 19:28

@MANEMOJ - Svaki lupež pripada nekoj grupaciji,medicina,prosveta,komunalac,poštar...ap što nebi bilo i po neko zrno kukolja i u mup-u e prike moj to su ti te babe i žabe a ti,od kojih si!?

Miki IPA

19.08.2017. 13:26

Hejteri koji ne vole policiju ili nekog ''policajca'' iz sluzbe koja ima 22 hiljade uniformisanih samo pisu ove dosadne viceve i price o babama i policajcima jedva docekaste ove tekstove ! Gde su primeri kako je policajac poginuo na duznosti, spasao dete na auto putu od otmice, oteo nekom noz ili pistolj, nasao novac i dokumenta pa vratio vlasniku , dao krv bolesnom .... hiljade primera... povrsnost je najgora stvar kod kritičara.... mogli bi tako da kritikujemo lekare, vojnike, nastavnike sve

Radovan

19.08.2017. 13:32

PIN se nikada ne smije nositi sa karticom a ona nije migla zapamtiti cetiri cifre hahahaha

Рашо

19.08.2017. 13:50

Нигде као у полицији нема толико недоследности. Сви запослени су "припадници МУП"? Зашто онда сви професори нису припадници мин образовања? О "поштењу" не треба ни говорити. У држави се не деси ни једна криминална радња у којој је више од пет учесника а да међу њима нема полицајца! Дакле, они су извор криминала а не реда!