KRAJ: Krasnodar-Crvena zvezda 3:2

Novosti online

17. 08. 2017. u 18:29

Crveno-beli večeras u Rusiji u prvom meču poslednje runde kvalifikacija za Ligu Evrope izgubili sa 3:2

КРАЈ: Краснодар-Црвена звезда 3:2

Ričmond Boaći Foto: M. Vukadinović

Kiksevi odbrane su skupo koštali Crvenu zvezdu na gostovanju u Rusiji. Posle odličnog meča i pregršt dobrih prilika Krasnodar je slavio sa 3:2.

Mogao je ruski tim da bude ubedljiviji, ali je isto tako i srpska ekipa mogla možda i do boljeg rezultata da nisu greške defanzivaca surovo kažnjene.

Na kraju i sa dva gola na strani Milojevićevi puleni imaju čemu da se nadaju u revanšu u Beogradu.

Krasnodar je imao vođstvo od 2:0 golovima Ignatjeva (20) i Klaesona (46. minut), Srnić je u 57. minutu smanjio, Petrov posle velike greške vratio na dva gola prednosti da bi Pešić za manje od 60 sekundi koliko je proveo na terenu uspeo smanji vođstvo i vrati nadu svom timu.



TOK MEČA

SASTAVI:
Krasnodar: Sinicin - Petrov, Martinovič, Grankvist, Ramirez - Ristić, Mamajev, Gazinski - Klaeson, Vanderson, Ignatjev
Crvena zvezda: Borjan - Anđelković, Savić, Babić, Stojković - Donald, Le Talek - Radonjić, Kanga, Srnić - Boaći

PRVO POLUVREME

Meč u Krasnodaru je počeo. Prvi napad je imao srpski tim posle kratko izvedenog kornera i centaršuta Anđelkovića, ali su domaćini uspeli da spreče veću opasnost. Mala nesigurnost Borjana kod šuta Srnića, bez prave šanse za sada.

Korner za domaćina u 15. minutu, kratko izveden, nešto duža akcija i dobra odbrana srpske ekipe posle čega je Stojkovićev start na oko 18 metara arbitar Mažejka okarakterisao kao faul. Igantjev je šutirao i pogodio živi zid.

U prvom delu meča Krasnodar ima loptu u svom posedu i polako traži put do gola. Pronašao ga je u 20. minutu. Ristić je odlično šutirao, Borjan nekako uspeo da odbije loptu, Anđelković je kasnio, a mladi Ignatjev sve to pratio i doneo svom timu prednost.

Pokušava Zvezda posle primljenog gola da dođe do poseda i prilike. Uspeli su to u 26. minutu. Srnić je šutirao veoma jako, golman nekako uspeo taj šut da odbije, posle čega je Boaći slabo šutirao. Par minuta pre toga je Donald dobio udarac u lice, ali se ubrzo vratio na teren.

Mogao je Krasnodar odmah da kazni promašaj crveno-belih. Slaba reakcija odbrane, lopta u peterac, ali je Stojković bio na pravom mestu i otklonio opasnost. Usledio je korner, izbačena lopta i kontra u kojoj se našao Kanga. Ramirez ga je faulirao za nijansu oštrije i odmah dobio žuti karton.

Kanga je izveo slobodan udarac, poslao loptu u kazneni prostor i posle velike gužve je nekako odbrana domaćeg tima uspela da je izbaci u korner. Dobro ga je izveo Kanga i opet su defanzivci Krasnodara uspeli to da otklone. Radonjić se izborio za novi korner, Kanga je ovog puta poslao loptu na prvu stativu što je ruska ekipa lako otklonila.

Posebno dobro je Ristić raspoložen za igru protiv nekadašnjih saigrača. Još jednom je šutirao odlično, a Borjan uz dosta problema uspeo da uhvati tu loptu. Na drugoj strani novi faul nad Kangom, solidan napad i četvrti izboren korner za Zvezdu. Ovog puta Gelor nije izveo toliko dobro što su igrači Krasnodara iskoristili da lako intervenišu.

Dobra prilika za srpski tim u 36. minutu. Srnić je ostavio Stojkoviću dosta prostora po desnoj strani, ovaj dobro centrirao, lopta se odbila do Radonjića čiji udarac su uspeli da izblokiraju. Vanderson je stvorio velike probleme na drugoj strani, prošao nekoliko igrača, ali ga je Savić zaustavio.

Radonjić je pokazao svoju brzinu, namestio se na šut, opet je bio izblokiran. Previše prostora na polovini Zvezde imaju igrači Krasnodara. Koriste to na pravi način, čuvaju loptu u svom posedu i čekaju priliku. Vanderson se namestio na novi udarac, izblokirao ga je Stojković. U 43. minutu su domaćini tražili penal posle pada Vandersona u kaznenom prostoru, ali je sudija samo odmahnuo rukom.

Još jednom je Radonjić u završnici prvog dela pokušao i još jednom je njegov udarac izblokiran. Arbitar je produžio prvo poluvreme za 60 sekundi, Zvezda je imala poslednji napad, Radonjić i Anđelković su odligrali dupli pas, uspeli su to domaći igrači da izbace u korner, ali sudija Mažeika nije dopustio da se izvede, već je pokazao igračima put u svlačionicu.

DRUGO POLUVREME

Samo što je počeo drugi deo meča mreža se već tresla. Ramirez je poslao loptu na drugu stativu, Anđelković pratio njen let bez ikakve reakcije, a Klaeson sve to iskoristio i poslao loptu u gol.

Najbolja prilika za Zvezdu na meču u 52. minutu. Radonjić je prosledio loptu od Anđelkovića, ovaj poslao loptu u peterac ka Boaćiju koji je šutirao pravo u golmana Sinicina. Posle kornera je usledila kontra domaćeg tima koju je Stojković osujetio i omogućio brz napad, šut Boaćija i blokada za novi udarac iz ugla.

Kanga je ponovo izveo korner, ovog puta znatno slabije. Nedugo zatim je Let Talek dobio žuti karton zbog faula nad Ramirezom.

Nešto duži napad Zvezde, Donald ostavlja loptu do Srnića, Slavoljub ostaje sa previše prostora, šutira snažno i precizno i vraća nadu srpskom timu - 2:1.

Veliki sudijski previd i mnogo sreće za crveno-bele. Babić je puštao Ristića previše, ovaj još jednom fantastično šutirao, lopta se od prečke odbila iza gol linije, ali sudije to nisu videle tako da regularan gol domaćeg tima nije priznat. Mnogo sreće...

Le Talek ponovo ne izlazi u blok, Ristić to koristi i dobro šutira opet, srećom pored stative. Nova velika šansa za Krasnodar, Inatjev se odlično ubacio iz drugog plana, prebacio loptu preko Borjana, ali je Anđelković stigao da izbaci loptu sa gol linije u aut.

Neverovatno loše postavljanje štopera Zvezde, Le Talek i Babić su kasnili, Petrov čekao loptu i sjajnim volej udarcem matirao nemoćnog Borjana. Dve promene Milojevića, Radonjić i Babić su izašli, ušli su Milić i Pešić.

Neverovatni Pešić. Ni minut nije prošao od kada je kročio na teren, a već se upisao u listu strelaca. Milić nije odustajao od lopte, uspeo je da je stigne, vrati u peterac gde je Aleksandar poslao u mrežu - 3:2 od 71. minuta.

Još jedan sjajan udarac Ristića, ovog puta Borjan brani. A, onda nesportski potez Krasnodara. Srnić i Anđelković su ostali da leže na zemlji, Smolov nije želeo da izbaci loptu napolje, a kada je konačno do toga došlo Savić je krenuo fizički da se obračuna sa Smolovim. Došl oje do velike gužve, a sudija je obojici pokazao po žuti karton.

Anđelković je zbog povrede morao van terena, zamenio ga je Gobeljić, da bi posle kornera udarac Grankvista završio preko gola. Jak šut Smolova u 81. minutu i odlična intervencija Borjana.

Imala je Zvezda priliku da izjednači, Pešić se našao u dobroj šansi, ali se spetljao, Martinovič sve to pratio i sprečio opasniju priliku. Pokušali su potom da iznenade Borjana udarcem iz daljine, ali je šut završio preko prečke.

U 88. minutu je Ristić zaradio žuti karton. Sprečio je kontru, vukao sa leđa Pešića i tako "požuteo". Kanga je poslao dobar centaršut u peterac, ali je lopta udarila u ruku Le Taleka posle duela sa Grankvistom. Sjajna šansa za Zvezdu, nije bilo ofsajda, Pešić je pokušao da iskoristi to što je Sinicev istrčao, ali nije uspeo da pronađe Boaćija.

Arbitar je produžio meč za čak pet minuta, ali šansi u nadoknadi nije bilo. Krasnodar u Beograd dolazi sa prednošću od 3:2.












Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (23)

Aca

17.08.2017. 20:08

More izbacujte ovog Andjelkovica .Oba gol a padose preko njegove strane , i to nije prvi put ove godine.Dzabe njegovo iskustvo kad mu je neznanje vece.

Slaba uteha

17.08.2017. 23:28

@Aca - Da nije neko pošto poto gurao u tim njega i Babića ne bismo primili ni gola.

Pero Situacija

17.08.2017. 21:00

@Професор 0.6 - Opet grobarčić sa veoma malim IQ! Bravo Zvezdo, realan sam navijam večeras i za Pertizan.

Odličan rezultat

17.08.2017. 21:00

Da nije šupljeg Babića bilo bi još bolje. Ako je on štoper ja sam Marsovac.

Професор 0.6

17.08.2017. 21:07

@Ravaneli - Маракана је само једна. Ово ваше ми више личи на рупу.

Srbin -nikad jugosloven

18.08.2017. 00:46

@Ravaneli - Bitno je da ne lici na hrvatski lavor kao sto je vas JNA kojeg ste oteli od Vojske Srbije.

Suzana Malivukovic

17.08.2017. 21:02

Pokazaces se na svom terenu. Samo napred...Zvezdo nasa...Volimo te!!! Osvetlaces nam obraz!!!

cigančica devojčica

17.08.2017. 21:03

Odmah Krasnodar da pise UEFI jer je ponisten cist gol Ristica.Mazic je kriv.

Djole

17.08.2017. 21:05

Ne vjerujem sta pisete, pa ljudi ja sagledah tekmu, Krasnodaru cist gol ponisten i CZ je imala srece da se ne vrati sa makar petardom u mrezi...

Recept za tragediju

17.08.2017. 21:08

Staviš Babića i Anđelkovića u odbranu i promaja duva li duva. Rezultat je zbog toga više nego dobar i ne dao Bog da njih dvojica igraju u revanšu. Da su oni igrali i protiv Spartaka pukli bismo.

posmatrac iz daleka

18.08.2017. 08:46

@Recept za tragediju - Proziv Spataka ???? Mozda ste mislili Sparte !4

Pera.jankovic@gmail.com

17.08.2017. 21:11

Sta je skupo kostalo PA SASVIM NORMALAN REZULTAT .Ovaj rezultat ja bih sa svojim drugarima stigao i prestigao. Ili igram ili ne igram? Krasnodar je toliko slab narocito u odbrani i na sredini da je to katastrofa. ZVEZDA IDE DALJE. ZVEZDA IMA SANSU DECENIJE. Zvezda je za klasu bolju u navali i odbrani to je evidentno.

krsma

18.08.2017. 07:07

@Pera.jankovic@gmail.com - Pero Jankovicu i Lingbi je imao aktivan rezultat pa kako je prosao,nego nisu oni imali srece jer su protiv sebe imali loseg sudiju nepriznat gol,nedosudjen penal posle igranja rukom,sta ces vise od toga zato oprez jer pare igraju veliku ulogu Krasnodar ima gazdu a CZ je svacija prcija!