Tekst objavljen: 15.08.2017 13:49        


Nemačka energetska kompanija, RWE, potvrdila je izglede za tekuću godinu, uz očekivanu profitabilnost na gornjem pragu ranije prognoziranog raspona.

Skok profita RWE-a, potvrđena očekivanja za 2017.

Neto profit u prvih šest meseci dostigao je 2,67 milijardi evra, višestruko iznad prošlogodišnjih 457 miliona evra, zahvaljujući u velikoj meri i proglašenoj neustavnosti zakona o nuklearnom otpadu koji je kompaniji doneo refundiranje ranije plaćenih sredstava.

Prilagođena neto dobit dostigaa je 809 miliona evra u poređenju sa 598 miliona u istom periodu prošle godine. Prilagođeni EBITDA skočio je sedam odsto na 3,2 milijarde evra, a svi poslovni segmenti su dali pozitivan doprinos profitabilnosti.

Kompanija očekuje na nivou cele godine prilagođeni EBITDA u rasponu 5,4-5,7 milijardi evra i neto dobit između 1,0-1,3 milijardi evra. Aktuelna prognoza očekuje ostvarenje profitabilnosti na gornjem kraju spomenutih raspona. Akcije RWE-a na jučerašnjem trgovanju skočile su dva odsto na 19,21 evra, dok od početka godine registruju skok od 62,6 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana