Sve više beba i dece umire u indijskoj bolnici zbog encefalitisa

Broj dece koja su u proteklih nekoliko dana umrla u jednoj bolnici u severnoj indijskoj državi Utar Pradeš zbog encefalitisa i problema sa isporukama kiseonika, porastao je na 64.
Oni su naveli da se strahuje da bi bilans mogao porasti.
 
Zvaničnici su dodali da je otvorena istraga, a roditelji dece tvrde da je uzrok smrti manjak zaliha kiseonika.
 
Lokalni zdravstveni zvaničnik R. S. Šukla je negirao optužbe lokalnih medija po kojima je razlog smrti dece manjak kiseonika, do kojeg je navodno došlo jer je privatni dobavljač prestao da isporučuje kiseonik zbog neplaćenih bolničkih računa.
 
Među decom koja su preminula su bebe, ali i deca do 12 godina starosti.
 
Šukla je rekao da je barem desetoro dece u bolnici "MRD Medikal koledžu" umrlo zbog encefalitisa, bolesti koja uzrokuje zapaljenje mozga, dok su ostala deca umrla zbog "problema sa isporukama", ali nije naveo dodatne detalje.
 
Zvaničnici te severne indijske države pokrenuli su istragu povodom ovog slučaja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet