Sport

0

Košarkaši Srbije ubedljivi protiv Grčke

Autor: MIM

Izvor: Beta

Košarkaši Srbije ubedljivi protiv Grčke

Izvor: Foto: pixabay

Srbiju su do pobede predvodili Bogdan Bogdanović sa 14 poena, Vladimir Lučić sa 13 i Boban Marjanović sa 11 poena, dok su po osam postigli Milan Mačvan, Vladimir Štimac i Marko Gudurić. Najefikasniji u Grčkoj bio je Janis Burusis sa 13 poena.

Srbija je konfuzno počela utakmicu, startna petorka Jović, Bogdanović, Lučić, Birčević i Kuzmić nisu u uvodnim minutima uspeli da pronađu pravi ritam, pogotovo u napadu, ali su u odbrani od samog starta igrali veoma čvrsto.

Grčka, s druge strane, to nije uspela da iskoristi i dođe do osetnije prednosti, osim početne prednosti od 2:0 nakon poena Janisa Burusisa, uopšte ekipa Kostasa Misasa delovalo je umorno i tromo.

Reprezentacija Srbije je posle trojke Stefana Jovića u petom minutu došla do pet poena prednosti (9:4), da bi se u nastavku prve četvrtine igralo uglavnom koš za koš, a igru je nosio Bogdan Bogdanović koji je sjajno proigravao saigrače.

Ekipa Aleksandra Đorđevića je u finišu prve deonice došla do vođstva od 23:15, što je bio početak velike serije koja je nastavljena u drugoj četvrtini.

Centar Srbije Boban Marjanović je početkom drugog perioda nosio ekipu, Grčka više od šest minuta nije uspela da postigne koš, a prednost domaćina se postepeno uvećavala. Sjajnom igrom na obe strane terena ,izabranici Aleksandra Đorđevića u finišu poluvremena stigli su do maksimalnih plus 26 do tog trenutka - 45:19.

Igralo se u bržem ritmu početkom treće četvrtine, a Srbija je u toj situaciji bila dominanta na parketu. Bogdanović je nastavio sa odličnim proigravanjima, a pogađali su Kuzmić, Mačvan i Lučić.

Burusis je, s druge strane, sam nosio igru Grčke, ali i pored njegovih nekoliko vezanih poena, gosti nisu uspeli da smanje deficit, pa je Srbija posle 30 minuta igre vodila sa 66:36.

Srbija je i u poslednjoj deonici nastavila sa odličnom igrom na obe strane terena, u potpunosti je nadigrala Grčku i na kraju došla do ubedljivog trijumfa.

U ekipi Srbije za večerašnju utakmicu u punoj dvorani "Aleksandar Nikolić" nisu bili povređeni Marko Simonović, Nemanja Nedović i Miroslav Raduljica, a selektor je na klupi ostavio i kapitena Miloša Teodosića.

S druge strane, u ekipi Grčke u sastavu nisu bili braća Janis i Tanasis Atetokumbo i Jorgos Burgos.

Ekipa Aleksandra Đorđevića će se sutra od 21.00 u dvorani "Aleksandar Nikolić" sastati sa Crnom Gorom.

 

Đorđević: Grčka nije bila na nivou

Selektor košarkšake reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da večerašnja utakmica protiv Grčke ne može da bude pravo merilo, jer rival u drugom poluvremenu nije pružio dostojan otpor."Mislim da je Grčka malo više osetila utakmicu od sinoć. Moramo da budemo pošteni prema svemu i ne treba da gledamo statistiku i rezultat. Ovo su trening utakmice, radimo, spremamo se...", rekao je Đorđević novinarima posle utakmice.

Srbija je večeras pobedila Grčku sa 93:61 u svojoj prvoj utakmici na turniru "Trofej Beograda".

"Mi pored svega treba da gledamo u svoj tanjir, da gledamo svoje stvari, da se okrenemo našoj igiri. Znamo šta nas čeka, ne bojimo se i ne strahujemo. Hoćemo da iznesemo našu košarku na teren", dodao je Đorđević.

Grčka je večeras nastupila bez Janisa Adetekumba, a Đorđević je rekao da bi njegov nastup sigurno doprineo boljoj igri rivala.

"Grčka je sjajna ekipa... Nijedna ekipa neće sada da otvori sve karte, tako oni danas nisu uvrstili Adetokumba, ali nije ni kod nas bilo par igrača. Sigurno je da im on dodaje kvalitet, on je ol-star igrač, koji je napredovao brzinom svetlosti. Sigurno će im dati mnogo, atletikom i fizikalijama", rekao je Đorđević.

Upitan da li je zadovoljan pristupom svoje ekipe na večerašnjoj utakmici, Đorđević je u šali rekao "uopšte nisam zadovoljan".

"Ne treba gledati 40 minuta ove utakmice. Mogu da budem zadovoljan delom prvog poluvremena kada je igra bila na nivou, pre svega njihova, nije bila borbena i odbrambena. Posle u drugom su imali neke petorke za koje mislim da nisu igrali ni na treningu. Treba samo ići dalje. Zaboraviti ovo danas, razmišljati o sutrašnjem danu. Ja bih voleo da bude teža utakmica. To nam treba, da igramo na jednu loptu", rekao je Đorđević. "Moji igrači ovako igraju, takva im je karakteristika i mene to može samo da raduje. Skidam kapu za pristup", dodao je on.

Đorđević je zahvalio publici na podršci i pozvao ih i sutra da dođu i ispune dvoranu "Aleksandar Nikolić" na meču protiv Crne Gore koji se takođe igra od 21.00.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR