Prva u Srbiji: Proizvodiće struju ali i đubrivo

Opština Veliko Gradište uskoro bi trebalo da izgradi energetsko postrojenje na biogas u naselju Požeženo, navedeno je u tekstu plana koji je na javnom uvidu.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 12.08.2017.

15:57

Prva u Srbiji: Proizvodiće struju ali i đubrivo
Foto:Thinkstock

Uz električnu energiju, proizvodiće se i toplotna energija, kao i organsko djubrivo. Početna sirovina biće poljoprivredna biomasa iz više lokalnih izvora.

Za odvijanje tehnološkog procesa proizvodnje električne energije iz biomase u kompleksu biogasnog postrojenja planirana je izgradnja skladišnih objekata u koje će se u kontinuitetu dopremati sirovina neophodna za tehnološki proces.

Planirani su i proizvodni objekti za pripremu i odvijanje tehnološkog procesa kao i energetski objekti za smeštaj motora, generatora, uređaja, trafostanica.

Pored instalacija energetskog postrojenja na biogas, biće izgrađen i plato, pristupne saobraćajnice, radionice, servisi i hangari, kao i potrebni prateći sadržaji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

15 h

Podeli: