GUŽVE NA GRANICAMA: Zadržavanja na prelazima i do tri sata; Gužve i na auto-putu

Tanjug

12. 08. 2017. u 13:50

Vreme zadržavanja na graničnim prelazima danas je sve duže, pa se tako na prelazu Batrovci sa Hrvatskom na izlazu iz Srbije čeka tri sata, a na ulazu oko jedan sat

ГУЖВЕ НА ГРАНИЦАМА: Задржавања на прелазима и до три сата; Гужве и на ауто-путу

Ilustracija / Foto: D. Dozet

Na srpskim granicama večeras je pojačan saobraćaj, a zadržavanja za putnička vozila na nekim graničnim prelazima iznose i tri sata, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Prema podacima Uprave granične policije, na prelazima Horgoš i Kelebija, na granici sa Mađarskom, čekanja na izlazu iz zemlje su oko 120 minuta.

Na graničnom prelazu Horgoš 2 i na Bačkim Vinogradima, takođe na mađarskoj granici, čekanja su oko sat vremena na izlazu iz zemlje.

Na graničnom prelazu Batrovci, sa Hrvatskom, na izlazu iz Srbije čekanja su oko 120 minuta, a na ulazu u zemlju oko 60 minuta. Na prelazu Šid putnička vozila se zadržavaju oko 60 minuta na ulazu u Srbiju.

Iz pravca Bosne i Hercegovine, na graničnom prelazu Sremska Rača na ulazu u Srbiju putnička vozila čekaju od 30 do 60 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, napominje AMSS.

Vreme zadržavanja na GP je promelivo, jer su zbog turističke sezone i pojačanog saobraćaja česte promene sa tendecijom porasta u danima vikenda.

AMSS podseća da se u pravcu ka Mađarskoj može da koristi prelaz Bački Breg koji je otvoren 24 sata, a alternativni prelazi ka Hrvatskoj su Bačka Palanka, Sot, Ljuba i Neštin.

POJAČAN SAOBRAĆAJ NA PRIORITETNIM PRAVCIMA

U Srbiji je pojačan intenzitet saobraćaja na svim prioritetnim putnim pravcima, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Kako se navodi, najopetećeniji su auto-putevi iz pravca Mađarske i Hrvatske, ali i Ibarska magistrala.

Na naplati putarine beleži se veći broj vozila, a zadržavanja se kreću u vremenskom intervalu od 10 do 15 minuta, osim na naplatnoj rampi Sirig u pravcu ka Subotici, gde su zadržavanja oko 90 minuta.

Tokom večeri moguća su i nešto duža zadržavanja i na ostalim rampama - Stara Pazova i Nais - zato AMSS poziva vozače da pripreme tačan iznos za naplatu putarine jer tako ubrzavaju protok i smanjuju vreme zadržavanja na naplatnim rampama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije