Smanjene rezerve krvi, apel davaocima da se odazovu

Institut za transfuziju krvi poziva davaoce da se odazovu, s obzirom da je teška situacija zbog smanjenih rezervi krvi, rečeno je danas Tanjugu toj ustanovi.

Zdravlje

Izvor: B92

Subota, 12.08.2017.

13:04

Smanjene rezerve krvi, apel davaocima da se odazovu
Thinkstock / Ilustracija

Gordana Antuljeskov iz Institut za transfuziju krvi rekla je Tanjugu da je situacija teška, ali da nije kritična i da je pod kontrolom.

Antuljeskov ističe da situacija nije kritična i da će se videti kako će biti od ponedeljka.

Ona je napomenula da uvek leti imaju dosta problema pošto je smanjen broj davalaca zbog godišnjih odmora, ali i visokih temperatura, s obzirom da se davaoci teže odlučuju da daju krvi kada su visoke temperature.

Objasnila je da je Institutu potrebno tokom leta svakog dana između 250 i 300 jedinica krvi, a tokom vikenda između 500 i 550, koliko se daje Urentnom i Kliničkom centru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: