VLASNIK ČELSIJA SE RAZVEO OD LEPE DAŠE: Doskorašnji tast Romana Abramoviča švercovao oružje za Hrvatsku
Foto: AP

RUSKA POSLA

VLASNIK ČELSIJA SE RAZVEO OD LEPE DAŠE: Doskorašnji tast Romana Abramoviča švercovao oružje za Hrvatsku

Fudbal -

Ruski milijarder i vlasnik Čelsija Roman Abramovič razveo se od treće žene, Daše Žukove, sa kojom ima dvoje dece, sina Arona Aleksandra, rođenog 2009. godine i ćerku Leu Lou, rođenu 2013.

Roman se time udaljio i od doskorašnjeg tasta, Aleksandra Žukova, poznatog u svetu visokog kriminala.

Žukova više nema u javnosti, a bio je u žiži kada je 2001. godine uhapšen na Siciliji. U Torinu mu se sudilo za šverc oružja za Hrvatsku u vreme rata 90-ih godina.

Žukov je otkriven kada je 1994. kod Venecije zaplenjen brod "Jadran ekspres" sa 133 kontejnera oružja i municije vrednim 133 miliona tadašnjih nemačkih maraka. Kasnije se saznalo da je to samo jedan od osam brodova sa sličnim tovarnim sadržajem koji je išao za Hrvatsku. Snage NATO su uhvatile samo taj jedan...

Oružje je u Hrvatsku prevoženo iz Ukrajine i Belorusije, iako je Žukov imao papire da ti brodovi idu za Egipat, Maroko, Sudan i Nigeriju.

Međutim, 2004. godine Žukov i još šestorica optuženih oslobođeni su optužbi. Italijanski sud je zaključio da nisu krivi, jer oružje nije bilo namenjeno Italiji?

Italijanima je mnogo smetalo to što se Žukov smatra uticajnim članom mafijaške bande Solncevskaja, jedne od najmoćnijih kriminalnih organizacija u Rusiji. Međutim, Aleksandar Žukov ni za to nikada nije osuđen.

(express.hr)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kraj braka ih je skupo koštao: Ovo su najskuplji razvodi slavnih ličnosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track