Snimak ljubavnika dokaz protiv medicinske sestre

I. MITIĆ

10. 08. 2017. u 16:00

Posle velikog seks-skandala u Opštoj bolnici u Leskovcu, formirana disciplinska komisija

Снимак љубавника доказ против медицинске сестре

Opšta bolnica u Leskovcu , Dr Nebojša Dimitrijević

KAMERE video-nadzora Opšte bolnice u Leskovcu su, saznajemo, snimile medicinsku sestru kako dovodi svog dečka u praznu bolesničku sobu, gde su imali odnos. Oni su u ljubavnom zanosu zatečeni tokom nenajavljene kontrole dr Nebojše Dimitrijevića, direktora ove zdravstvene ustanove, koji je posle skandala pokrenuo disciplinski postupak protiv radnice.

Prema nezvaničnim informacijama, medicinska sestra je ljubavnika uvela u bolnicu tako da ga niko od pacijenata i kolega nije primetio. Na snimcima se, kažu, takođe vidi i kako, posle svega, muškarac u hodniku zakopčava odeću dok pokušava da nađe izlaz iz ustanove. On je navodno greškom umesto ka izlaznom hodniku krenuo u podrum, da bi se posle izvesnog vremena vratio nazad i napustio zgradu.

U međuvremenu, disciplinska komisija je uzela izjave od aktera odnosno svedoka, a u svom radu koristiće i zapis sa video-nadzora bolničkih prostorija. Direktoru bolnice predložiće jednu ili više disciplinskih mera, od smanjenja zarade i promene radnog mesta do opomene pred gubitak posla ili otkaza ugovora o radu.

- Ne bih da prerano govorimo o sankcijama prema zaposlenoj, ali će kazna svakako biti primerena, i o tome ćemo obavestiti javnost. Moramo da vodimo računa i da sve bude pravno utemeljeno. U tom postupku, hijerarhijski gledano, svi snose odgovornost, uključujući i mene. Svi zaposleni u bolnici moraju da poštuju posao koji imaju i da se na radnom mestu ponašaju u najboljem interesu pacijenata - kazao je dr Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice u Leskovcu.

Seks-skandal je otkriven kada je direktor bolnice došao na Odeljenje neurologije u nedelju, oko sat i po posle ponoći. Zatekao je lekara i dve umesto tri medicinske sestre, koliko ih je bilo na rasporedu. Prema nezvaničnim informacijama, u potragu za nestalom sestrom krenuli su glavni tehničar i njena kolegenica.

Skandal je izbio kada su otvorili vrata prazne bolesničke sobe, a zatečeni ljubavnik, koji nije zaposlen u bolnici, navodno je ćebetom, umesto genitalija, pokrivao glavu, dok se četrdesetogodišnja sestra, posle prvobitnog šoka, branila navodima da su samo razgovarali.

Ovo nije prva nenajavljena kontrola koju je Dimitrijević obavio u celoj ili delovima leskovačke bolnice. On kaže da to čini i do dva puta mesečno i po pravilu vikendima i praznicima. Najčešće je obilazio Službu urgentne medicine, Radiologiju i Laboratoriju, gde su u to vreme najveće gužve, a povremeno i celu bolnicu od podruma do krova.

- Da nije bilo tog nemilog slučaja, i ova bi se kontrola završila zapisnikom sa uputstvima načelnicima odeljenja i šefovima šta treba da promene i kako da unaprede svoj rad - ističe Dimitrijević, koji je poslednju kontrolu obavio u pratnji glavnog tehničara i šefa obezbeđenja. - I ovog vikenda sam na svim drugim odeljenjima zatekao stanje kojim sam bio veoma zadovoljan i šteta je da se zbog ovakvog neprimerenog ponašanja stvara pogrešna slika o celoj ustanovi.


UZORAN RADNIK

NAKON što je uhvaćena u seksualnom činu, medicinska sestra je odmah otišla na bolovanje.

- Radi se o dugogodišnjoj i iskusnoj radnici, koja do sada nije imala nikakve propuste u radu - rekli su nam u bolnici. Nezvanično saznajemo da je razvedena i da je s novim ljubavnikom bila u višemesečnoj vezi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (37)

Alexandra

10.08.2017. 16:13

Kolega Dimitrijevicu,pa da li je to najveci i jedini problem u Vasoj ustanovi?Ako jeste zaista zdravstvo ove zemlje mora biti ponosno na Vas i Vasu ustanovu.Naravno,i na Vasu predanost kontroli i brizi.

Stef

10.08.2017. 16:41

@Stanko - Pa eto vidis kako nisi u pravu. I ne mogu da verujem šta pričaš. Prvo to je bolnica gde se leče ljudi i gde se spašavaju životu. Drugo ako tako uvodi momka, samo zamisli šta može da radi još. Proda sve špriceve, lekove, gaze, proda krv ukoliko ima pristup i td. A onda ti odvedeš dete na lečenje a ona kaže ali mi nemamo igli više. A glavni dr. će, ``Pa kako, stigli su pre 4 dana.`` e ETO KAKO! Ovo nije privatna liberalna IT firma koja ti dopušta da blejiš u kupaćem. Ovo je državna ustanova!

namilju5@ofir.dk

10.08.2017. 17:48

@Stanko - Nista glavni dr. ne bi rekao. jer "vrana vrani oci ne vadi"Da je neki pacijent umro zbog nerada. ne bi ovakav publicitet bio. niti bi direktor bilo sta rekao.PUSTITE ljubavnike na miru!

djole

10.08.2017. 19:03

@Stanko - E pa vidis stanko mozda nije ubila nikog a mozda je u tim trenucima nekom od pacijenata bila preko potrebna pomoc te iste sestre koja verovatno kao i dobar deo njenih koleginica ne fermaju pacijente ni dva posto a za sex na radnom mestu imaju itekako vremena,nedao bog da se u to uveris iz prve ruke odnosno iz postelje...

Sojic

10.08.2017. 16:41

U ovoj istoj bolnici je pre par godina, moja ujna nakon neke naizgled naivne povrede noge umalo ostala bez nje zbog nestrucnosti ondasnjih lekara. Nisu hteli da joj daju uput za Beograd (ne znam iz kog razloga) sve dok ujak nije zapretio da ce dovesti novinare. Odmah su napisali uput za Zemunsku bolnicu i noga joj je zbog toga sacuvana tako da je ovo sada najmanji problem u toj ustanovi.

ranko75

10.08.2017. 17:51

@mirjana - Sta ima veze je li razvedena ili ne? Ona prima platu da leci ljude a ne da to radi.

Miki

10.08.2017. 17:47

Sta reći,to je samo potvrda onog o cemu se prica í sta uglavnom svi upućeniji znaju da se desava,jednom recju,jadni muzevi ponekih persona,naravno kao ì u ostatku drustva ima čestitih osoba,ali nazalost ima I ovih drugih.

Павле Дивнић

10.08.2017. 18:00

Увек сам у дилеми када терба да куцам допада ми се/ недопада ми се и то би НОВОСТИ требале да преформулишу. Жене ми се у принципу допадајуи неке ситуације могу имати чар тренутка али....Ипак мислим, не тврдим,да нека мера мора да постоји и она се једном и сада и за увек, мора поштовти ако хоћемо да живимо као цивилизовани народ јер у противномћемо се срозати на ниво пећинског човека. Гласм за директора и само без устручавња примените закон - неко мора да почне!

Miroslav GTA

10.08.2017. 18:27

Radno mesto je... ipak radno a ne privatno. Samo da pitam: a da je ovo bio slucaj sa homoseksualcima ili 'homoseksualkinjama' da li bi se digla ovolika buka? U najmanju ruku bi direktor dobio po nosu radi ugrozavanja ljudskih sloboda i prava. J... radno mesto i radno vreme.

dusan

10.08.2017. 19:26

Nebih komentarisao rad te medicinske ustanove,ali kao takva nije joj namena da bude javna kuca.Ipak je to zena u zrelim godinama,mogla je da misli sta radi.I siparica od 20 g. bi se ponela zrelije.Neka snosi najostrije sankcije.

Ja

11.08.2017. 00:25

@PoP - meni se cini da se najvise javljaju oni potpuno amoralni, koji ne znaju da za sve postoji vreme i mesto, a da se ovakve stvari ne rade na radnom mestu osima ako po zanimsnju nisi prostitutka! Neprimereno, neprikladno, jadno, nedozvoljeno, sta jos treba da se doda, da bi operisani od svake etike shvatili zasto je ovo lose!

PoP

11.08.2017. 01:20

@PoP - Znači da je odvela pacijenta u praznu sobu to bi bilo ok ? Šta znači ona je zbog njih tamo ? I bila je tamo, nije napustila radno mesto, nije spavala....

Srpsko licemerje

11.08.2017. 02:36

@PoP - Kako smo mi kontradiktoran narod! Sad nikog nije ugrozila sto je spavala sa ljubavnikom usred smene na radnom mestu umesto da radi svoj posao i vodi racuna o pacijentima, a ovamo napadate medicinske sestre za svaku izgovorenu rec, krive su kad lekar nece da vas primi i pozivate na linc i otkaze. Kukate na rasulo u drzavi, a normalno vam je da se na radnom mestu u zdravstvenoj ustanovi zena skida gola i da je nadredjeni takvu nalaze. Stvarno, ovaj nas narod treba kolektivno pokazivati u cirkusu.

da

11.08.2017. 10:05

@PoP - Pa recimo mozda neciji zivot. Pa jel je placaju da se je.e na radnom mestu ili da vodi reda o pacijentima? To trebala kuci da si radi a ne u bolnicu. Ipak je i to ustanova i sramota je tako nesto raditi. Video bih te ja sta bi ti rekao da ti je neko nedaj boze umro dok se ona igra hopa cupa u susednoj sobi.

trta

10.08.2017. 21:14

Врло вешт покушај маскирања , скретања пажње , од далеко озбиљнијих проблема , корумпираности појединих лекара и сестара, некоректног односа према пацијентима , ниског нивоа услуга , непотизма и ...

Braco

10.08.2017. 21:40

Pa sta imada se kaznjava. Otisla je u praznu sobu. Kao da niko nikada nije iskoristio nest od firme pa makar bila I spajalica koju je uzeo. Zena razvedena I nikoga niti je ranila niti ubila. Sve se bojim da svi ovi muskarci koji je kritikuju ovdje da im ta ista namigne I ponudi malo u bolnickoj sobi, nijedan ne bi odbio. Uzoran radnik , mala pridika I nikom nista. Cuvaj taj radni potencijal I povecaj joj platu da moze da priusti hotelsku sobu.

lajosp

10.08.2017. 21:49

proveo sam dosta u bolnici sta mojom krivicom sta tudjom ali cinjenica je(prvi put samodvalio u bolnici6 meseci u gipsu 1969 god )da med sestre pa i doktorice najcesce pored belog mantila i donjeg vesa nemaju nista Nikad mi nije jasno da li sam ja tako "leden" ili su one tako "Vruce"

KaleBrdo

11.08.2017. 07:32

Možda je bilo bolje da je direktor snimio neki muzički spot, ili nešto slično, više bi pažnje zaokupio.

Зоран

11.08.2017. 08:39

ако је то само проблем у здравству онда браво.овога је било и биће и даље,као да се то на другим местима не ради,ајте молим вас.много других проблема има,и на крају да је то директор урадио случај би се заташкао,овако само што нису написали још и како се сестра зове.

Misa

11.08.2017. 09:02

Pop:Lazni moralisti,koga je ona ugrozila ? +102 :-19.Gos.Pop stvarno nikoga nije ugrozila a dali je to normalno?,dali li je bolnica javna kuca? stasno, koji su to komentari,sistem vrednosti u ovoj zemlji ne postoji!!Jedine dve pametn osobe su dobole najvise minusa. Dasan +16 : -124 Zasto???? Mita Pantic +74 : -101 Zasto??? Jadna je ova zemlja !!!

Miki

11.08.2017. 13:03

Direktor bolnice u Leskovcu,dr Dimitrijević je postupio potpuno profesionalno,ako neko cini prekrsaj,povredu radne discipline,onda se mora suociti posledicama,a ne da se forsira princip ja cu ciniti nesto sto nije normalno za vreme radnog vremena,a necu snositi posledice,ì ko ce da plati to bolovanje,cudno je da bas u momentu kad je uhvacena u ljubavnom zanosu,naprosto se razbolela odjednom,ljudì zaposleni u privatnom sektoru nemaju tu privilegiju,da idu na bolovanje kad god pozele

Miki

11.08.2017. 13:03

Direktor bolnice u Leskovcu,dr Dimitrijević je postupio potpuno profesionalno,ako neko cini prekrsaj,povredu radne discipline,onda se mora suociti posledicama,a ne da se forsira princip ja cu ciniti nesto sto nije normalno za vreme radnog vremena,a necu snositi posledice,ì ko ce da plati to bolovanje,cudno je da bas u momentu kad je uhvacena u ljubavnom zanosu,naprosto se razbolela odjednom,ljudì zaposleni u privatnom sektoru nemaju tu privilegiju,da idu na bolovanje kad god pozele

gornji milanovac

11.08.2017. 13:06

Pogrešila i treba je kazniti disciplinski. Druga stvar mi nikako nije jasna ovde. Zašto ovaj direktor pravi pompu od ovog slučaja? Malo li je da nekome za grešku daš otkaz, već mu treba i život upropastiti da bi sebi dao na publicitetu.

Nemac

11.08.2017. 13:10

Zar direktor najbolje bolnice u regionu, samo ovako ume da skrene paznju na sebe? Dovoljno je bilo sprovesti disciplinski postupak bez uplitanja medija i izigravanja Velikog brata !!! Sta je ovde sramotnije, privatni postupak ili javna reakcja?

драгана

11.08.2017. 15:46

Lažni moralisti na sve strane.Ovo se radi u svim kliničkim centrima,pogotovu u noćnim smenama.Ugrozila pacijente - možeš misliti.Čime?Kafe pauze su masovnije i duže traju,pošteno.

Schaumburg Illinois

11.08.2017. 18:58

Za kakve gluposti lincujete ljude,a lopovi i pedifili prolaze.Zaigrala se deca pa sta sad.Barem znamo da su normalni.

zaliv.net

12.08.2017. 00:19

A to sto doktori imaju odnose sa sestrama po bolnicama za to nista. Opste je poznato da to mnogi rade ili su radili, ne samo sa sestrama vec i sa pacijentima!

Ljubica

12.08.2017. 10:24

Na zalost mnogo godina sam provela na lijecenju na jednoj renomiranoj Bg klinici i sama kao i mnogi pacijenti bila svjedok ne svojom voljom upravo ovih stvari pogotovo u nocnim smjenama i narocito kada je veci praznik svalerisanje doktora sa odredjenim sestrama....!!! Znaci toga je oduvijek bilo i bice i ne samo po bolnicama....i pustite vise tu sestru na miru razni moralisti koji je zdusno kritikujete a sigurna sam da mnogi od vas to isto radite ...samo imali ste srecu da vas niko ne otkrije.