Kod starice našli marihuanu dok su gasili požar

S. M. Jovanović

10. 08. 2017. u 11:00

Novi detalji hapšenja šezdesetšestogodišnje Dare T. iz Urovice kod Negotina. Kada su vatrogasci videli laboratoriju kanabisa, vlasnica pokušala da ih podmiti

Код старице нашли марихуану док су гасили пожар

Dara T.

POVRATNICA iz inostranstva Dara T. (66) iz Urovice kod Negotina, koja je uhapšena zbog sumnje da je u pomoćnom objektu svoje porodične kuće gajila marihuanu, razotkrivena je kada su vatrogasci došli da gase požar na njenoj fabrici narkotika. Protiv nje, ali i nepoznatog izvršioca, policija je podnela krivičnu prijavu zbog neovlašćene proizvodnje i prometa narkotika.

Laboratorija za uzgoj marihuane, dobro opremljena, po svim "standardima" imala je i klima-uređaje, ali i kalorifere, lampe, sistem za ventilaciju. Nalazila se tik uz porodičnu kuću ove gastarbajterke maltene u centru sela.

A otkrivena je sasvim slučajno jer se - zapalila. Uplašena da će vatra da zahvati i kuću, vlasnica je u pomoć pozvala nekog od prijatelja. Kako je vatra sve više buktala, a dim se i bukvalno spustio na selo, Darine komšije su pozvale vatrogasce.

- Nemam reči da vam opišem kako je sve to izgledalo. Dim, crn, gust peče za oči, a vatra povremeno promalja iz dima. Kuće su u našem selu, jedna do druge. Sva su dvorišta puna objekata, da se požar proširio i na ostale kuće izgorelo bi pola Urovice - kaže nam meštanin jednog od najvećih negotinskih sela sa skoro 500 domaćinstava.

Čim su na teren stigli pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Negotin i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jabukovac i počeli da gase požar, odmah im je bilo jasno šta gori. Ali su svoj posao obavili krajnje temeljno i savesno.

- Kad je shvatila da vatrogasci znaju šta se nalazi u pomoćnom objektu koji gori, D. T. im je ponudila novac u zamenu za ćutanje. Oni su o svemu obavestili kolege iz policije, koje su obavili uviđaj, a D. T. uhapsili - rekao nam je izvor blizak istrazi.

KRAĐA STRUJE DA ironija bude veća, po priči meštana, za ovaj pomoćni objekat, vlasnica je krala struju. Zbog toga je postojala i velika opasnost, da uz takvo nestručno povezivanje, neko od spasioca može i da nastrada.

Vlasnici se na dušu, osim proizvodnje narkotika, stavlja i davanje mita, ali i krađa struje. Tako će dalja istraga pokazati da li je, budući da je krivična prijava podneta i protiv N. N. izvršioca, zajedno sa tom osobom uzgajala marihuanu i prodavala je. Ili je možda nekom i "vraćala uslugu".

- Ništa me ne čudi kada je ona u pitanju. Živela je na visokoj nozi. Priča se da po Beču ima i svoje devojke za posebne klijente - kaže jedan od meštanina Urovice, želeći da ostane anoniman.

Uhapšena D. T. nije jedina šezdesetšestogodišnjakinja koja se tereti da je neovlašćeno proizvodila i prodavala narkotike. Pre pet godina je zbog prodaje heroina na zatvorsku kaznu osuđena Smilja Cvetković iz Negotina.

NAĐENO 200 SAKSIJA

U laboratoriji je pronađeno i zaplenjeno oko 200 saksija sa sirovom marihuanom. Pretpostavlja se da se tu marihuana i sušila i spremala za dalju prodaju.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Nikola

10.08.2017. 11:14

ništa ne brinite, omladina će da koristi albansku marihuanu. Bravo za policiju, pohapsite sve domaće proizvođače, nije u redu da otimaju tržište našim dragim komšijama.

Ivanka Kosovka

10.08.2017. 12:33

Trazimo legalizaciju KANABISA u medicinske svrhe. Dokazano lekovito dejstvo. Ne znam sta lekari cekaju? Leci meka tkiva obola od karcinoma, a kod kostiju zaustavlja metastaze. Ljudi, ceo svet se okrece prirodnom lecenju, samo smo mi " najpametniji"! Laboratorije za preradu konoplje uvrsti pod hitno. Neko kaze, mozda je stetno?! P A ja pitam koji je to lek samo lekovit, a da nema stetnih dejstava?- NI JEDAN...

Dragana

10.08.2017. 13:33

Koliko godina ima novinar koji je napisao ovu vest, 20, 30? Zaista je nepristojno reći 'starica' od 66. Osvrnite se oko sebe i pogledajte kako izgledaju źene od 70 -80 godina koje vode računa o sebi.

HUN

10.08.2017. 14:08

@Dragana - Stigle godine, ma smo malo osetljivi? Ako ona nije starica, onda su i žene od 45 ustvari "devojke".

MILLI

10.08.2017. 13:39

treba ovoj vestici kozu odrati sa ledja....dali ona ima uopste dece i savesti u glavi....strasnoo !!!!

Aleksandar

10.08.2017. 13:51

Kako to vatrogasci ''odmah znaju šta gori"?? Gde su oni to videli, probali marihuanu da znaju sta je?

Schaumburg Illinois

11.08.2017. 03:33

Legalizujte i sprecite kriminal.Ujedno drzava moze da oporezuje.