Niš: Zatvorena ambulanta, kažu – "lekar se razboleo"

Građani Niša su zabrinuti zbog toga što je ambulanta u sklopu fabrike "Jastrebac" u niškoj opštini Crveni krst zatvorena, pišu Južne vesti.

Izvor: B92

Sreda, 09.08.2017.

14:32

Niš: Zatvorena ambulanta, kažu –
Thinkstock

Ipak, direktorka niške Medicine rada Slađana Majkić kaže da je to "samo privremeno". Ona dodaje da je razlog za to “nedostatak lekara”.

Čak 9.000 Nišlija u ovoj ambulanti ima zdravstvene kartone, a neki od njih su preko aplikacije “Prijavi problem” obavestili novinare Južnih vesti da su pokrenuli i peticiju protiv zatvaranja ove zdravstvene ustanove.

"Bez prethodne najave lekari su od ove nedelje počeli da obaveštavaju pacijente da od naredne nedelje ambulanta prestaje sa radom bez nekog objašnjenja. Tu ima preko 9.000 kartona ljudi koji se leče", kazao je jedan od onih koji se tu leči.

Međutim, direktorka Majkić kaže da se lekar koji je radio tamo, razboleo i da sada “nema ko tamo da radi” i da je zatvaranje “samo privremeno”.

"To je samo privremeno. Doktor se razboleo i nema ko da radi. Pacijenti su obavešteni, svi su obavešteni, sve je istaknuto na vratima. Sve je po Zakonu", rekla je Majkićeva.

Ona dodaje i da niške ambulante “vape za lekarima” i da to sve više dolazi do izražaja. Problem je, kaže, u zabrani zapošljavanja.

Malo je lekara opšte prakse, a i oni su stari. Neki prosek godina niških lekara je 58 godina. Mi smo se obraćali Ministarstvu i nadamo se da ćemo uspeti da dobijemo nove lekare u što kraćem roku - rekla je Majkovićeva nekoliko meseci ranije.

Međutim, Majkovićeva kaže da do danas, zdravstvene ustanove u Nišu nisu dobile novo osoblje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: