Uništena plaketa sa imenima jevrejske dece poslate u logor

Memorijalna plaketa, u čast jevrejske dece koja su tokom Drugog svetskog rata deportovana iz istočne Francuske, a koja se nalazi u Lionu, našla se na meti vandala.

Plaketa sa imenima žrtava, koje su poslate u nacističke logore smrti, oskrnavljena je i uništena.

"Užasnuti smo, ali nećemo odustati. Mi ćemo je obnoviti", izjavio je Jan Levi iz lokalne jevrejske humanitarne organizacije koja je posvećena očuvanju sećanja na 44 jevrejske dece koja su deportovana iz istočne Francuske 1944. godine.

Francuski ministar inostranih poslova Žerar Kolom je ovaj čin okarakterisao kao "kukavički i dostojan prezira".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.