• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maduro: Teroristi napali vojnu bazu

Izvor MONDO/Agencije

Venecuelanski zvaničnici saopštili su da su "teroristi" napali vojnu bazu u Valensiji, ali da su je vojnici odbranili i uhapsili više ljudi.

Dvojica napadača su ubijena, a osam je uhapšeno tokom jučerašnjeg napada na vojnu bazu u Venecueli, saopštio je predsednik te zemlje Nikolas Maduro.

Maduro je, u televizijskom obraćanju, rekao da je u napadu na vojnu bazu u trećem najvećem gradu u zemlji, Valensiji, učestvovalo 10 osoba i da su svi identifikovani.

U pitanju je jedan vojni poručnik koji je, prema rečima Madura, dezertirao i devet civila.

Maduro je kazao da je taj poručnik uhapšen i da "aktivno daje informacije", kao i da je dosad sedam civila ispitano, prenela je agencija AFP.

Venecuelanski zvaničnici saopštili su da su "teroristi" napali vojnu bazu u Valensiji, ali da su je vojnici odbranili i uhapsili više ljudi.

"U ranim jutarnjim satima, teroristi su ušli u utvrđenje Paramakaj u Valensiji... Situacija je sada pod kontrolom, a više terorista je uhapšeno", napisao je na Twitteru Diosdado Kabelo, lider Socijalističke partije, prenosi AFP.

U lokalnim medijima i na društvenim mrežama pojavili su se navodi o mogućoj vojnoj pobuni u bazi protiv vlade socijalističkog predsednika Nikolasa Madura.

Na jednom video-snimku, muškarac koji se predstavio kao vojni kapetan proglašava "legitimni ustanak", dok oko njega stoji još oko 15 muškaraca u maskirnim uniformama, a neki od njih su naoružani.

On je zatražio "hitno formiranje prelazne vlade i slobodne izbore".

Međutim, načelnik Generalštaba oružanih snaga, ministar odbrane Vladimir Padrino, na Twitteru je napisao da "oni nisu mogli da učine ništa protiv DANB (vojske).

Navodi o nemirima pojavili su se u trenutku kada je nova skupština sa najvišim ovlašćenjima, lojalna Maduru, počela da zaseda u Venecueli, nedelju dana nakon što je izabrana glasanjem praćenim nasiljem i optužbama da su rezultati namešteni, napominje francuska agencija.



ULIČNI RAT: Trupe pucaju u ljude (FOTO/VIDEO)

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Rema

Divim se entuzijazmu😂😂😂

Skoroteča

Cia uvodi demokratiju!

special image