Najnovije vesti
Vesti Srbija
ISKRIVILE SE ŠINE OD VRUĆINE Prekinut saobraćaj na pruzi Beograd-Bar

ISKRIVILE SE ŠINE OD VRUĆINE Prekinut saobraćaj na pruzi Beograd-Bar

"Srbija Voz" saopštio je danas da je zbog kvara između stanica Bistrica i Prijepolje, prekinut redovan saobraćaj u 15.10 , što će dovesti do zakašnjenja međunarodnog voza iz Beograda za Bar.

Kraljevo 01- Voz Kraljevo-K.Mitrovica u Konarevu - Foto N. Božović Foto: N. Božović / RAS Srbija
Kraljevo 01- Voz Kraljevo-K.Mitrovica u Konarevu - Foto N. Božović

Do kvara je došlo zbog pojave "sunčane krivine", odnosno deformacije i krivljena šina zbog visokih temperatura na tom delu pruge.

Međunarodni voz će nastaviti da saobraćaj iz stanice Priboj u kojoj je zaustavljen, kada se uklone smetnje na pruzi, dodaje se u saopštenju.

Osoblje "Srbija Voz" je obavestilo putnike o nastaloj situaciji i obezbeđeno im je osveženje.

Prekinut saobraćaj i na pruzi Niš-Dimitrovgrad

Redovni saobraćaj vozova na pruzi Niš-Dimitrovgrad, prekinut je danas kada je u 15.20 sati iskliznuo jedan vagon teretne kompozicije zbog krivljenja šina zbog vrućine ("sunčana krivina"), a popravka će trataji najmanje pet sati, saopštio je "Srbija Voz" a.d.

Prekinut je redovan saobraćaj vozova na pruzi Niš-Dimitrovgrad, što će dovesti do zakašnjenja međunarodnog voza za Sofiju, koji trenutno stoji u stanici Niš.

"„Srbija Voz" a.d. je obezbedilo autobuski prevoz za 110 putnika do Dimitrovgrada, a u organizaciji Bugarskih železnica putnici će nastaviti putovanje vozom do Sofije.

Do iskliznuća vagona zbog pojave "sunčane krivine", između službenih mesta Staničenje i Pirot.

Otklanjanje posledica vanrednog događaja je u nadležnosti "Infrastrukture železnica Srbije" a.d., čija je prva procena da će otklanjanje posledica iskliznuća i popravke koloseka trajati minimum pet sati.