Subota, 05.08.2017.

19:44

Uoči Tompsonovog koncerta: "Ne može bez ustaškog pozdrava"

U Slunju, uoči koncerta Marka Perkovića Tompsona, poznatog po veličanju ustaštva, ponovo nije moglo ni bez ustaškog pozdrava, navodi portal Index.hr.

Izvor: Tanjug

Uoči Tompsonovog koncerta:

U grad su već u popodnevnim satima došle na hiljade Tompsonovih obožavalaca, od kojih su neki u vojničkim uniformama, neki su ogrnuti hrvatskim zastavama, a neki se "nisu mogli uzdržati" od nošenja majica i zastava sa ustaškim pozdravom "Za dom spremni", navodi portal.

"Za razliku od Knina, međutim, gde je policija privodila osobe koje su skandirale ustaški pozdrav, u Slunju policija još uvek nije nikog privela. Hoće li tako ostati do kraja koncerta, ostaje da se vidi", navodi Index.

Portal ocenjuje da će po svemu sudeći, u Slunju večeras na Tompsonovom koncertu biti više ljudi nego što ih je bilo na zvaničnom obeležavanju Dana pobede u Kninu.

Hrvatsko Ministarstvo ratnih veterana potvrdilo ranije da će 5. avgusta u Slunju biti "sufinansijer" koncerta Marka Perkovića Tompsona povodom godišnjice "Oluje".

Operacija “Oluja” trajala je od 4. do 9. avgusta 1995. godine, a njen cilj bilo je zauzimanje najvećeg dela teritorije Republike Srpske Krajine. Sa teritorije RSK koju je zauzela hrvatska vojska izbeglo je više 200.000 Srba, a ubijeno je nekoliko hiljada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: