Capital.ba

Udvostručen gubitak “Kroacija erlajnsa”

01.04.2010. / 18:16

ZAGREB, Hrvatska aviokompnija “Kroacija erlajns” poslovala je u prošloj godini sa gubitkom od 198,77 miliona kuna /27,4 miliona evra/, što je dvostruko više nego 2008. godine.

Ukupni prihodi hrvatskog nacionalnog avioprevoznika bili su 1,43 milijarde kuna /196,9 miliona evra/ i manji su u poređenju sa godinom ranije za 16,86 odsto, navodi se u finansijskom izvještaju koji je objavljen na Zagrebačkoj berzi.

Ukupni rashodi “Kroacija erlajnsa” u 2009. dostigli su 1,63 milijarde kuna /224,5 miliona evra/, što je pad od 9,94 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Udvostručen gubitak “Kroacija erlajnsa”

    1. hrkljuš ba

      Za 000,ja samo pokušavam ismijati na svakom mjestu i prilici,po meni, glupe ideje naše infatilne vlasti, poput ove u vezi s izgradnjom aerodroma u Trebinju u ovom (ne)vremenu i situaciji u kojoj se kao nacija trenutno nalazimo,a nalazimo se na rubu nacionalne sveopšte propasti… Ne znam, da li ste ozbiljno mislili kad ste ovo pisali u vezi slijetanja hrvatskih turista na trebinjski aerodrom na putu za hrvatsko more ili ste se šalili? Nadam ste da ste se šalili. Čuj, Aerodrom Trebinje :)

    2. 000

      Za hrkuljaš ba!
      Ne znam što u vezi ove priče pominjete, aerodrom Trebinje. Može se desiti da Hrvatski aerodoromi bankrotiraju, što onda ne bi putnici slijetali u Trebinje i eto im mora i Dubrovnika za pola sata. Sve je relativno realno-nerealno.
      Pozzz……………

    3. hrkljuš ba

      Sreća pa su zaobilazili aerodrom u Trebinju. Ovako su opet relativno dobro prošli :D

    4. slavuj

      Pa taj avion i jeste važan.

      Država, to sam ja.

    5. 11.boki

      brkoug
      Imali “Skaj Srpska”ijedan drugi avion osim onog Milinog za putovanja na utakmice, svadbe,sahrane itd.

    6. brkoug

      Neka se hrvati hvale dok “Skaj Srpska” ne proradi punim kapacitetom. Odmah će mo ih proći i napraviti bar 50 miliona evra gubitka. Da im dokažemo da smo bolji.

    7. Srbin

      Ovo Hrvati sad punom parom koriste novu putnu infrastrukturu, pa im sada ni avioni ne trebaju..