Naslovna » Izlasci » Akcije » Cvetni trg: Beograd voli osamdesete
Cvetni trg: Beograd voli osamdesete (foto: Shutterstock)

Cvetni trg: Beograd voli osamdesete

U petak, 28. jula od 19.00, Centar za obrazovanje i kulturu „Božidarac 1947“ organizuje događaj „Beograd voli osamdesete“ na Cvetnom trgu.

Na ovoj zanimljivoj književnoj večeri čitaće se urbana poezija toga doba, a glavni citat je „Sva su godišnja doba prolazna – samo je leto najprolaznije! Jedino je zima konačna, baš kao i smrt.“ Mome Kapora.Za dž

Beograđani će imati prilike da uživaju u recitovanju pesma naših poznatih muzičara i umetnika. Neki od autora čije pesme i citati će se recitovati i čitati su Moma Kapor, Borislav Pekić, Milan Mladenović, Bajaga, Dobrica Kamparelić i mnogi drugi.

Ovo je novi i zanimljiv pristup poeziji, čiji je cilj da se podigne interesovanje i da poeziju na inovativan način učini bliskom većem broju naših sugrađana.

Cilj projekta „Beograd osamdesetih“ predstavlja svojevrsnu retrospektivu i obradu umetničkih odnosno kulturnih dešavanja u našem glavnom gradu tokom osme dekade dvadesetog veka. Projekat će predstavljati fuziju više umetničkih izraza koji će na drugačiji i inovativan način da objedini „duh“ grada koji je Beograd tada bio.

Umesto nostalgije koja je najčešće prisutna nama je cilj podsećanje na urbanost i kosmopolitizam glavnog grada koji je bio centar tadašnje države. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.