KRAJ: Partizan - Olimpijakos 1:3

Novosti online

25. 07. 2017. u 20:04

Fudbaleri Partizana izgubili su u Beogradu od Olimpijakosa 3:1 (1:1) u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona

КРАЈ: Партизан - Олимпијакос 1:3

Foto: N.Paraušić

Fudbaleri Partizana izgubili su u Beogradu od Olimpijakosa 3:1 (1:1) u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Atinjani su u sjajnoj atmosferi u Humskoj pred oko 20.000 gledalaca slavili golovima Mohameda el Fardua Bena u 6. i 56, kao i Emanuela Emenikea u 90+1, dok je jedini strelac za Partizan bio Leandre Tavamba u 10. minutu.

Revanš utakmica u Atini igra se naredne srede.


SASTAVI

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević, Ćirković, Ostojić, Miletić - Everton, Kosović - Janković, Tavamba, Leonardo - Đurđević.

OLIMPIJAKOS: Kapino - Figeiras, Retsos, Romao, Kutris - Ođiđa Ofoe, Siopis, Fortunis -  Karsela, Ben, Marin.



PRVO POLUVREME

Olimpijakos prvi preti. Već nakon dvadesetak sekundi moglo je da dođe do problema pred golom Kljaića – Tavamba je izgubio loptu na protivničkoj polovini, lopta je umalo došla do Bena, ali je Ćirković uspeo da reaguje na vreme.

Vrela atmosfera u Humskoj, ali i na terenu. Siopis oštro startuje na Leonarda u 4. minutu i dobija žuti karton. Sudija je prvo pokazao prednost, ali je nakon prekida akcije kaznio igrača grčkog tima.

GOOOOOOL: Šokantan početak meča za Partizan. Olimpijakos u ranoj fazi meča dolazi do prednosti, tačnije u 6. minutu. Kontranapad Grka posle greške Evandra, Marin je odigrao ka Benu, koji je pobegao čuvaru i rutinski savladao Kljajića.


GOOOOOOL Tavamba je podigao Humsku na noge. Partizan dolazi do 1:1 u 10. minutu. Odmah nakon odličnog pokušaja Olimpijakosa - odlično odgovara Partizan i postiže izjednačujući gol. Sjajno je proigrao Đurđević sa leve strane na desnu za Marka Jankovića, Tavamba je ostao potpuno sam, loše su ga pazili odbrambeni igrači, pa Kamerunac poravnava rezultat.



Iako su iz kluba apelovali na fer i korektno navijanje jer je Partizan "pod lupom" UEFA, navijači su petardom gađali Marka Marina dok je izvodio korner i ona je pukla 4-5 metara od igrača, zbog čega je usledio kraći prekid.

Uroš Đurđević izbegao je težu povredu, nakon što ga je Romao izneo sa terena. Uhvatio se za koleno sa bolnom grimasom na licu, ali se brzo pridigao. Samo minut i po kasnije našao se u velikoj šansi – Vulićević je centrirao sa desnog boka, lopta je prošla Tavambu i pala mu na grudi, ali mu je Figeiraš u poslednjem trenutku skinuo sa voleja. Gledamo meč vrlo dobrog tempa za sada.

Nastavlja Partizan da ofanzivnom igrom ugrožava Olimpijakos, ali ne i da postigne gol. Sada je golman Stefanos Kapino loše izbio jednu loptu nakon duela sa Đurđevićem, ona se odbila Miletiću na ivici kaznenog, i on je nakon premišljanja šutnuo, međutim pogađa samo protivničkog igrača koji je dobro stao u bloku.

Šansa za Partizan i u 30 .minutu. Tavamba je iznudio korner posle kojeg je najviši u skoku bio Ćirković, ali nije dovoljno dobro zahvatio loptu glavom.

Jako lepa akcija Partizana u 37. minutu, zamenili su mesta Đurđević i Janković, ali ako je dodavanje napadača bilo na nivou krila, onda završnica krilnog igrača nije bila na nivou. Završila se ova lepa akcija bez pravog udarca.

Odlično prvo poluvreme Partizana, ali Olimpijakos za sada ima bolji rezultat 1:1. Međutim, igra Partizana ohrabruje pred drugih 45 minuta.


DRUGO POLUVREME

Velika šansa za Olimpijakos na startu drugog poluvremena. Snažni Ben je sačuvao loptu i poziciju, primio je i protrčao kraj njega Seba, krenuo sam na odbranu Partizana, izborio "jedan na jedan" sa Kljajićem, no odlični golman Partizana zaustavlja njegov šut u padu.


Još jednom su crno-beli nadmudrili odbranu gostiju. Faul na Jankoviću, puštena je prednost, ali Leonardo nije uspeo to da iskoristi. Ništa od ove šanse za crno-bele. Partizan je mogao da dođe do prednosti.


GOOOOOOL Novi problem za Partizan. Opet Olimpijakos vodi i opet Ben. Kontra Olimpijakosa završava se novim golom momka sa Komorija koji je primio loptu, ušao u šesnaesterac, ciljao i ciljao, a onda našao rupu za udarac u suprotni ugao Kljajića.Sjajan gol napadača grčkog tima, ovo je zaista bilo neodbranjivo.Ruku na srce i greška Ostojića.




Posle primljenog drugog gola igrači Partizana su pali, sada jedino što se dešava u Humskoj su žuti kartoni i to uglavnom za domaće momke. Jedan sumnjiv detalj u 70. minutu kada je oboren Leonardo, ali sudija nije pokazao na belu tačku.

Velika šansa za Partizan u 73. minutu. Bojan Ostojić je mogao da se iskupi za grešku kod drugog gola gostiju. Odlično je skočio crno-beli defanzivac, ali lopta malo pored gola Kapina.

Leonardo sada pokušava po levoj strani, nije ni šut niti centaršut, mnogo "vatre" na terenu sada. Jakih startova, ali i povika publike koja je nezadovoljna suđenjem.Žuti karton dobija Karsela-Gonzales.


Gosti su umrtvili igru u finišu meča. Nema nekih većih uzbuđenja u šesnaestercu Grka, ali ima vatre na sredini terena. Leonardo dobija žuti karton.


GOOOOOOOL Emanuel Emenike i Olimpijakos vodi 3:1. Velika prednost za goste pred revanš u Atini. Grci su u sudijskoj nadoknadi došli do fenomanlanog rezultata posle loše reakcije defanzivaca iz Humske iskuni Emenike ih je kaznio za konačnih 1:3.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (38)

КИР СРБИН

25.07.2017. 22:42

@Cvetanovski Vasilije - Грци со тешката говорната маната.

Branko

25.07.2017. 21:39

nisam partizanovac ali moramo priznati lepa utakmica. puno srece do kraja. samo neka nastave ovako da igraju i eto pobede

Wertz

25.07.2017. 22:41

Човић поново умешао своје прсте, а и судије их опет мрзе...

Vožd

25.07.2017. 23:55

@Opaki - Ne idemo na 3 gola. Ako daju jedan opet su u igri. Moramo 4 za siguran prolazak.

* КОМЕНТАР *

25.07.2017. 22:43

Ооопааа ооопааа ооооопааааа !!! Идемо нарикаче кууукааањееехехехехехе !!!

Igor

25.07.2017. 22:44

Ko bi bio dovoljno hrabar da poktene gasenje selokupnog fudbala u Srbiji ? Mislim da je krajnje vreme. Kafana ne radi godinu dana pa propadne a kamoli 100 i vise godina da neko maze oci ovom narodu agoniju zvanu fudbal ! Dokle vise ???

leon

25.07.2017. 22:45

Mačva vam je učinila jako lošu uslugu neboreći se i dozvolivši tako visoku pobedu Partizana ,mislili ste da će te impresioniratI. Slabo slabo niste vi za Evropu...

daki

25.07.2017. 23:45

@leon - a sta kaze Vucela,bice 3-0?!?! xexexe, 3 laka komada, samo u cijoj mrezi! nije ova momcad za Evropu, Macva Ivicina je njihov krajnji domet, xixixixixi

Sarajevo

26.07.2017. 10:22

@leon - Ovaj leon je fascinantan lik...Sindrom psa koji sjedi negdje u kucici, sa supljim dzepovima..i mlati, mlati, mlati...Pa pokrijte se po usima, sta ste onda vi ako mi nismo za Evropu..sta ste vi koje zlostavljamo unazad godinama..od 12 mogucih bodova u zadnjim duelima osvojili 1 iz auta...ko ste i sta ste vi da nama pricate...prevaranti, lopovi, muljatori..

dare

26.07.2017. 13:01

@leon - ko smo mi? sinak, mi smo prvaci Evrope, prvaci sveta, najveci klub na Balkanu, srpska svetinja za koju navija 80% Srba...da ti pricam dalje?! ne treba, dosta je!!!

leon

26.07.2017. 13:40

@leon - Sarasjevo ,ti si neki čudan lik . Zar se ti ne sećaš šta su neki od vaših trenera i vaših igrača govorili o vašoj krađi i muljanju . Pa sigurno da se sećaš vaše postojanje se bazira na mržnji i zavisti prema Zvezdi i večno će te ostati komšija mali i nakoliko svetlosni godina iza nas ,znam da ti je teško ali sine šta da ti radim izabrao si pogrešnu stranu ...

Što šteta?

25.07.2017. 23:36

@Mile - Baš je dobar, a kako su se samo Grobljanci napalili pre meča.

Vožd

25.07.2017. 23:51

@Црни Сале - I ja kažem! 0:4 za Partizan u Atini. Igraj kladionicu. Postani bogat.

mile

25.07.2017. 22:52

Leonardo pada ko klada kao da je srpska liga. Nema laži nema penala za simuliranje. Dobro da nije dobio žuti.

Vožd

25.07.2017. 23:49

@GP - I tražićeš ga pred Spartu Prag. A tu ćeš i da osetiš ispadanje iz drugorazrednog evropskog takmičenja.

kondor

25.07.2017. 23:33

Partizan je sam sebe pobedio , grci nisu nadigrali Partizan sam je sebe nadigrao . Ne moze napad Partizana da postigne golova koliko obrana moze da primi , dokaz ova utakmica . Sada je valjda jasno struci u FKP sa kojim fudbalerima su trebali da se pojacaju i na kojim mestima , ali za sve je kasno nema nista od Evrope ni LS a ni LE . Ne znam da li ide dalje u kvalifikacije za LE ili je ovo kraj . Ako je kraj za dalje nisu ni zasluzili , ne treba se brukati . Obrana im je kao svajcarski sir .

Srbin dijaspora

26.07.2017. 09:42

Citam ove komentare i ne mogu da poverujem da ovoliko srba (navijaca zvezde" svi su na ovu temu o Partizanu, a oni svi su se pogrcili hahahaha !!!