Vesti

0

Ana Brnabić čestitala srpskim reprezentativcima na zlatu, Mikecu na srebru na EP u Bakuu

Autor: AP

Izvor: Beta

Ana Brnabić čestitala srpskim reprezentativcima na zlatu, Mikecu na srebru na EP u Bakuu

Izvor: Foto: Zoran Raš

"Upućujem Vam najiskrenije čestitke povodom postignutih uspeha u Bakuu i osvojenim medaljama. Želim vam mnogo sreće i uspeha na narednim takmičenjima, uz želju da uskoro ponovo obradujete Srbiju vašim uspesima", navela je Ana Brnabić u čestitki, a prenela Vlada Srbije.

Reprezentacija Srbije u sastavu Damir Mikec, Dimitrije Grgić i Duško Petrov osvojila je ranije danas zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu malokalibarskim oružjem u Bakuu, dok je Mikec u pojedinačnoj konkurenciji osvojio srebrnu medalju.

Srpski strelci su u finalu malokalibarskim pištoljem po prvi put došli do zlatne medalje na evropskim prvenstvima.

 

Ana Brnabić čestitala matematičarima iz Srbije na osvojenim medaljama u Brazilu

Premijerka Srbije Ana Brnabić čestitala je danas učenicima Matematičke gimnazije u Beogradu osvajanje četiri srebrne i dve bronzane medalje na 58. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Brazilu, saopštila je Vlada Srbije.

"Od srca čestitam učenicima Matematičke gimnazije u Beogradu Igoru Medvedevu, Ognjenu Tošiću, Aleksi Milojeviću i Pavlu Martinoviću na osvojenoj srebrnoj medalji, a Jeleni Ivančić i Marku Medvedevu osvajanje bronzane medalje na Matematičkoj olimpijadi u Brazilu", navela je Ana Brnabić u čestitki.

Istakla je da je Srbija danas ponosna zato što su učenici pokazali da su želja za obrazovanjem i predan rad siguran put ka uspehu.

"Vi ste primer Srbije kakvu stvaramo: obrazovane, posvećene i međunarodno konkurentne. Svoj uspeh ostvarili ste u najjačoj svetskoj konkurenciji i to svojim znanjem i talentom", navela je Ana Brnabić.

Dodala je da je matematika u osnovi tehnološkog napretka kome Srbija teži, ističući da je sigurna da su oni nosioci tog napretka.

Želim vam još mnogo sličnih, svetskih uspeha u daljem školovanju i karijeri", dodala je Ana Brnabić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR