Vesti

0

Apelacija: Komunalac zbog smeća privatniku duguje 3,7 miliona dinara

Autor: AP

Izvor: Beta

Apelacija: Komunalac zbog smeća privatniku duguje 3,7 miliona dinara

Izvor: Foto: Freeimages

Epilog sudskog spora koji traje od oktobra 2014, rezultat je javašluka odgovornih u javnim službama koji su dozvolili da se otpad taloži, a da Komunalac ne održava tu deponiju, rekao je agenciji Beta direktor Komunalnih službi Slobodan Jović.

"Mi nemamo kamione za odlaganje šuta. Mi nismo izvođači radova, mi nismo ništa. Odluka je neshvatljiva, ali obavezujuća", rekao je Jović.

Lokalni radio Bum 93 prethodnih godina ukazivao je na taj problem, ali je dogovor bio da organizovano održavanje tog zemljišta "ne postoji i da nigde nije naznačeno da se deponija šuta nalazi na pomenutoj lokaciji".

Posle privatne tužbe ispostavilo se da je smeće odgovornost Komunalnih službi na osnovu zaključka nekadašnjeg Izvršnog odbora opštinske uprave u Požarevcu koji je 2003. godine odredio da parcele u jednoj "depresiji nastaloj od iskopa zemlje za ciglanu" posluže za deponovanje građevinskog otpada.

U jednom delu odluke Izvršnog odbora zapisano je da komunalne službe održavaju i brinu o deponiji. To je bio argument da je JKP tuženo za uzurpiranje privatnog poseda i pričinilo štetu time što je nekontrolisano odlagan šut.

"Tu odluku Privrednog suda potvrdio je Apelacioni sud. Tako da smo mi sada u obavezi da za nadoknadu štete platimo 30,7 miliona dinara novom vlasniku Igme", rekao je Jović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR