');
Najnovije vesti
Blic Vesti Politika

Simić: Srpska još nije odlučila sa kim će u koaliciju

Srpska lista još nije odlučila kojoj će se koaliciji pridružiti nakon vanrednih parlamentarnih izbora održanih 11. juna, kazao je potpredsednik Srpske liste Slavko Simić, koji ne veruje da će ove sedmice biti konstituisana skupština i formirana nova vlada.

slavko simic foto medija centar beograd Foto: Medija centar Beograd / Promo
slavko simic foto medija centar beograd
Slavko Simić
Foto: Medija centar Beograd / Promo
Slavko Simić

"Što se tiče održavanja konstitutivne sednice, dakle još uvek nije zakazano Predsedništvo na kom bi se odredila sednica koja treba da se održi, još uvek se budući poslanici nisu registrovali u skupštini kao poslanici, tako da je proceduralno nemoguće po meni da u toku ove nedelje bude održana konstitutivna sednica", kaže Simić, preneo je KiM Radio.

U narednom sazivu kosovskog parlamenta Srpkoj listi će pripasti 9 od 10 poslaničkih mesta koja su zagarantovana za predstavnike Srba, dok preostalih 10 mesta imaju poslanici svih ostalih manjinskih zajednica.

Predsednik privremenih kosovskih institucija u Prištini Hašim Tači najavio je da će ove sedmice biti održana konstitutivna sednica i formirana nova vlada, a kandidat velike koalicije okupljene oko DPK Ramuš Haradinaj tvrdi da ima obezbeđenu parlamentarnu većinu i dovoljan broj poslanika da formira vladu.