Grupna molitva za spas Toplodolske reke

Regionalne vesti - Petak 14.07.2017 - 08:53

Zbog mogućeg isušivanja Toplodolske reke, meštani Temske organizovaće “molitvu za spas”, za koju se nadaju da će biti jača od države, koja je odlučila da se reka prevede u Zavojsko jezero, a time bi oni, kako kažu, ostali bez vode i postali “ekološke izbeglice”. Zato će se u petak 21. jula okupiti i “protestovati” protiv ove odluke.

Žele da sačuvaku reku kojoj preti nestanak FOTO: Profimedia Žele da sačuvaku reku kojoj preti nestanak FOTO: Profimedia

U parku prirode na Staroj planini, protivnici ideje da se Toplodolska reka prevede u Zavoj kažu da će se spustiti u Krivi vir i “pomoliti za spas reke”, jer žele da sačuvaju prirodnu lepotu kojoj preti nestanak.

Nakon “molitve”, dodaju, izvešće kratak muzičko-scenski program.

- Ministarstvo energetike i rudarstva donelo je odluku da Toplodolsku reku prevede u Zaovojsko jezero.

Ako se to dogodi mi meštani Temske, Staničenja i ostalih mesta moramo se iseliti se sa svojih vekovnih ognjišta, jer ćemo ostati bez vode. Postaćemo Ekološke izbeglice! - kazali su i Udruženju “Temska”.

Podsetimo, još u aprilu su Temštani i drugi iz okolnih sela u Pirotu, bili zabrinuti zbog najave ministarstva energetike da će se Toplodolska reka prevesti u Hidroelektranu "Zavoj".

Bojali su se da će tako nestati sav biljni i životinjski svet, ali i "život u tom delu Stare planine", pa su još tada protestovali.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: