≫ 

Ministar odbrane SAD, Besni Pas, šokirao izjavom: U američkim školama učimo o hrvatskoj "Oluji"!

Matis je ponovio da Hrvatska može da bude primer države NATO-a, pohvalivši doprinos hrvatskih vojnika

  • 34

Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević sreo se u Vašingtonu sa američkim ministrom odbrane Džejmsom Matisom, a razgovor je otvoren temom "Oluja".

 

Rusija: Hrvati izmišljaju, nismo im slali oružje pred "Oluju"! Hoće da nas ocrne

 

Operacija „Oluja”, za koju je Matis, poznat pod nadimkom Besni Pas, istakao da je primer vojne akcije koja se izučava i u američkim vojnim školama i koja je izmenila tok istorije, prenosi "Jutarnji list".

 

- Uskoro će biti 22. godišnjica operacije koja je poznata pod nazivom ’Oluja‘. To je operacija koja se ovde u Americi proučava i pokazuje šta dobro predvođena, dobro opremljena i dobro istrenirana snaga, politički dobro predvođena, može da napravi i preokrene. Posebno poštujemo vas, svog saveznika, jednu malu zemlju koja se bori znatno iznad svoje kategorije - poručio je Matis hrvatskom ministru odbrane, prenosi „Jutarnji list“.

 

Krstičević je nakon sastanka za HRT rekao da je sa Matisom razgovarao o „doprinosu međunarodnoj bezbednosti, terorizmu, NATO-u, političkoj bezbednosnoj situaciji u okruženju Hrvatske, u jugoistočnoj Evropi, jačanju obrambene saradnje i američkoj potpori razvoju hrvatske vojske“.

 

Matis je ponovio da Hrvatska može da bude primer države NATO-a, pohvalivši doprinos hrvatskih vojnika, naveo je Krstičević.

 

Kako prenosi „Jutarnji list“ jedna od tema razgovora dvojice ministara bila je i vojna avijacija.

 

- Donošenje te odluke čeka se već 15-ak godina, vremena više nema. Dobio sam potporu ministra Matisa za taj projekat. Korak smo bliže kupovini američkih aviona. Olduku o kupovini ćemo doneti do kraja godine, radujem se toj saradnji - rekao je Krstičević za HRT.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miša

    12. jul 2017 | 23:40

    Amerika je svo zlo sa ovoga sveta

  • Nn

    12. jul 2017 | 23:44

    Ajde sada amerikanoljupci i nato-botovi pricajte kako nam je amerika prijatelj , zemlja koja je bombardovala 3 puta srbe pomagala njihovo protjerivanje sa kosova i iz hrvatske

  • Goran

    12. jul 2017 | 23:15

    Da nije zalosno,bilo bi smesno.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA