Radoš Bajić: Idemo pred sud publike

M. Bobinac

10. 07. 2017. u 10:11

Scenarista Radoš Bajić o novoj seriji "Psi laju, vetar nosi", koju režira njegova ćerka Jelena: Snažan autorski pečat daje Jelena. Mnogo sam srećan zbog toga i potpuno sam miran, jer izvanredno vodi ekipu.

Радош Бајић: Идемо пред суд публике

foto I.Marinković

SNIMANjE nove serije "Psi laju, vetar nosi", rađene prema scenariju Radoša Bajića, a u režiji Jelene Bajić Jočić, bliži se kraju. Poslednja klapa u beogradskom naselju Maumau na Makišu pašće u četvrtak, 13. jula, a prikazivanje 11 epizoda očekuje se od druge polovine oktobra na Radio-televiziji Srbije. Odlična glumačka ekipa obećava uspeh, a duhovita priča o porodici Stavrić, koja se sa Kosova doselila u prigradsko naselje u potrazi za boljim životom, već je zagolicala maštu publike. Autor čuvene serije "Selo gori, a baba se češlja" Radoš Bajić, ovaj projekat uporedio je sa dostignućima legendarnog atletičara Sergeja Bupke, bivšeg svetskog šampiona u disciplini skok s motkom.

- On ne odlazi na novo takmičenje da bi skočio manje, već da bi odbranio već osvojeni rezultat ili oborio sopstveni rekord - rekao nam je Bajić. - Mi "ne duvamo" ovaj projekat i svesno idemo pred sud publike. Važno je da napomenem da ovo neće biti serija samo Radoša Bajića, već i Jelene Bajić Jočić.

Poznati Radašin iz serijala "Selo gori" kaže da projekat izlazi u senci velikih serija koje se uveliko pripremaju - "Nemanjići - rađanje kraljevine" i "Senke nad Balkanom", ali da nije redak slučaj da baš oni "s kraja" budu najbolji.

- Tako je bilo i u slučaju serije "Selo gori, a baba se češlja" - dodaje Bajić. - Suština je da se "Psi laju, vetar nosi" radi za publiku, ali to ne znači da ćemo da povlađujemo gledaocima.

Iako nije na čelu ekipe, već je rediteljsku palicu sa zadovoljstvom pružio svojoj naslednici, naš sagovornik tvrdi da je potpuno miran i siguran da će sve ispasti dobro.

- Snažan autorski pečat daje Jelena. Mnogo sam srećan zbog toga i potpuno sam miran, jer izvanredno vodi ekipu. Ne opterećujem se da li radi sve onako kako sam zamislio. Prija mi što sam u drugom planu - dodaje Bajić, koji je za ovu seriju napisao izuzetno duhovit tekst. - Dugo i ozbiljno sam ga stvarao, a glumci su ga sjajno izneli. Zato očekujem da će projekat biti izuzetno gledan.

foto V.Danilov


Tihomiru Staniću poverena je glavna uloga Stavre, glave porodice. Pored njega, u ovoj komediji videćemo i Miru Banjac, Anitu Mančić, Borisa Milivojevića, Boru Stjepanovića, mladog glumca Marka Pavlovića i mnoge druge.

- Mislim da će Tika Stanić zaista biti šampion i da će ući u klub 10 najomiljenijih glumaca, koji i zaslužuju da budu na tom mestu - kaže Bajić i dodaje: - Mira je fenomenalna, čudo jedno! Ima 86 godina, a potpuno je koncentrisana.

Prikazom "crne" realnosti gledane "šašavim" očima, mnogočlana ekipa pokazaće nam na koji način sve čovek može da se snađe kako bi preživeo u današnjem, brzom vremenu.


NADAM SE DRUGOJ SEZONI

SERIJA "Selo gori, a baba se češlja" doživela je veliki uspeh, koji je, kako tvrdi Bajić, neponovljiv. Međutim, i novom projektu predviđa odličnu gledanost.

- Ne znam da li će dogurati do 100 epizoda. S druge strane, nismo opterećeni činjenicom da li će biti druge sezone, iako je skoro sigurno da će se snimati - kaže naš sagovornik, i dodaje da će publika odlučiti hoće li biti nastavka. - Ovaj projekat ima za trećinu manji budžet po epizodi od serije "Selo gori". Ipak, ovako nešto dosad nije viđeno kod nas i u produkcijskom smislu nema nikakve veze s mojom prethodnom serijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Eh kad mi kaže sud publike

10.07.2017. 11:16

Pa da je po sudu publike, prikazivali bi se samo parovi... al' što su deca talentovana, čudo jedno.

Tenja 91

10.07.2017. 13:58

@Deda Stanoje - Deda Stanoje verovatno vise voli one turske serije na drugim televizijama ?

simon

10.07.2017. 13:22

Uf...ako bude kakve kritike, kao onomad za Ravnu goru - ima i Radis i äeri mu da podviju rep i 2 godine se povuku dok se fijasko ne zaboravi.

Nikola I.S.

10.07.2017. 14:51

Velika je sramota što vlast i Olivera Kovačević nisu dozvolili nastavak snimanja serije " Za kralja i otadžbinu", a puštaju nam komunističke propagandne partizanske filmove.