Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 10.07.2017.

09:02

Košarkašice bolje od Holanđanki, sledi Turska

Mlada ženska reprezentacija Srbije, igračice rođene 1997. godine i mlađe, došla je do prve pobede na Evropskom prvenstvu u portugalskom Matuzinjošu.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Košarkašice bolje od Holanđanki, sledi Turska
Foto: KSS

Izabanice selektora Bogdana Bulja, posle velike drame savladale su u okviru drugog kola grupe D selekciju Holandije sa 75:72 (28:15, 11:26, 9:15, 27:16).

Naš mladi tim je ponovo silovito počeo, brzo stekao dvocifrenu prednost, a onda zapao u krizu i dozvolio rivalu da preokrene rezultat.

Ipak, srpske reprezentativke su odigrale bolje u završnici i zasluženo stigle do trijumfa i velikog slavlja.

Srpskim reprezentativkama je trebalo nekoliko minuta da uhvate pravi ritam protiv Hoalanđanki. Rival je vodio sa 9:10 polovinom prve četvrtine, kada je krenula kanonada našeg mladog tima. Snežana Bogićević je bila najefikasnija, Mina Đorđević dominirala u skoku, a Aleksandra Katanić kreirala igru.

Najveću prednost u prvom poluvremenu Srbija je imala u 11. minutu posle trojke Jovane Nogić za 31:17. Međutim, došlo je do velikog pada i oscilacija u igri, a rivalke to preko snažne Ndibe koriste i smanjuju na 33:29 u 16. minutu, a nešto kasnije prelaze i u vođstvo 35:36, koje se su zadržale do kraja poluvremena.

Uprkos velikoj brobenosti i želji malo je toga našim košrkašicama polazilo za rukom na startu drugog poluvremena. Pravile su greške, promašivale otovrene šuteve, ali i zicere što se moralo odraziti na rezultat pa su gubile i sa devet razlike.

Srpkinje su potom zaigrale bolje u odbrani, presekle nekoliko lopti i posle solo akcije Aleksandre Katanić uspele da dođu do izjednačenja, 68:68 u 38. minutu. Usledila je uzbudljiva završnica u kojoj su Snežana Bogićević i Mina Đorđević donele prednost našem timu od 72:69, ali je Slim 10 sekundi pre kraja trojkom ponovo poravnala rezultat.

Kad se činilo da je produžetak neizbežan Jovana Nogić uzvraća istom merom, trojkom i donosi pobedu 75:72 za veliko slavlje reprezentativki Srbije u Matozinjošu. Reprezentacija Srbije se u ponedeljak od 17 sati i 15 minuta sastaje sa selekcijom Turske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu