05. jul  2017. 17.51  →  21.46 | Izvor: RTS, Tanjug

Ubio bivšu ženu u Centru za socijalni rad

BEOGRAD -

Muškarac je ubio bivšu suprugu (39) oko 15 časova nakon raspravе u Cеntru za socijalni rad Novi Bеograd u Tošinom bunaru broj 148, javlja Radio-televizija Srbije.

Ubistvo jе, kako jе RTS-u potvrđеno iz dva izvora, izvršеno kamеnom ili mеrmеrnom pločom.

masakr zlocini ubistvo ubistva policija hronika uvidjaj jpg

Preduzete hitne mere za zbrinjavanje dece posle ubistva

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izrazilo je duboko žaljenje zbog tragičnog događaja koji se danas desio na Novom Beogradu, i saopštilo da je u saradnji sa Gradskim centrom za socijalni rad preduzelo hitne mere zbrinjavanja dece.

U novobeogradskom Centru za socijalni rad jedan muškarac je danas tupim predmetom ubio bivšu suprugu (39), majku troje dece, a zatim pobegao sa mesta zločina. On je bio pozvan na razgovor u kontrolisanim uslovima, u prisustvu radnika za socijalni rad.

"Deci su obezbeđeni egzistencionalni uslovi, bezbednost i briga o zdravlju do konačnog odlučivanja o njihovom daljem zbrinjavanju", navodi se u saopstenju.

Ministarstvo će takođe uraditi nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad Novi Beograd u konkretnom predmetu.

O ishodima nadzora Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja javnost će biti blagovremeno obaveštena, navodi se u saopštenju.

Mediji su prethodno preneli da je brat ubijene žene rekao da je nasilje u porodici trajalo od početka braka, a da su zabeleženi i pokušaji nasrtanja na trojicu sinova, koji imaju deset, osam i tri godine.

Zbog tih nasrtaja, 39-godišnja žena je i podnela prijave, a osumnjičeni za ubistvo je zbog toga služio kaznu zatvora pre dve godine, preneo je RTS.

Mihajlovićeva: Dosta je ubijanja žena

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović apelovala je večeras, povodom ubistva jedne žene u novobeogradskom Centru za socijalni rad, na institucije da pojačaju kordinaciju i rad na resavanju problema nasilja u porodici istakavši da nijedna žena više ne sme da trpi nasilje.

"Jako me je potresla, kao verujem i celu Srbiju, vest da je jedna žena ubijena danas u Centru za socijalni rad pred svoje troje dece od strane muža nasilnika, koji je već bio u zatvoru zbog nasilja i za kog se znalo da je nasilnik. Ovo je ozbiljan društveni problem koji se tiče svih nas", izjavila je večeras Mihajlovićeva koja je i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost.

Ona je povodom poslednjeg u nizu ubistava žena, naglasila da država donosi dobre zakone koji se primenjuju, ali i apelovala na sve institucije da koordinisano rade.

"Nijedna žena više ne sme da trpi nasilje i bude ubijena, dosta je. Zato apelujem na sve institucije da pojačaju koordinaciju i još delotvornije rade na rešavanju ovog problema koji pogađa celo naše društvo, dodala je Mihajlovićeva.