Branimir Nikolić Branči, jedan od istaknutih članova Otpora, pronađen je mrtav na dečijem igralištu pored keja Palićkog jezera. Njegovo telo policiji su prijavili prolaznici juče u prepodnevnim časovima, a poslednji put je viđen oko ponoći u jednom kafiću na obali Palića.

Telo Branimira Nikolića poslato je na obdukciju, radi utvrđivanja uzroka smrti, i za sada nema zvaničnih podataka o tome. Nikolić je rođen 1957. godine, a tokom devedesetih bio je aktivan u borbi protiv Miloševićevog režima, najpre kao član Lige socijaldemokrata Vojvodine, da bi kasnije prešao u Otpor, i bio jedan od njegovih vodećih članova u Vojvodini.

Svoju borbu protiv Miloševićevog režima zamenio je borbom protiv korupcije posle 5. oktobra. Tokom tih godina svog aktivizma javnosti je predočio mnoštvo podataka o kriminalnim i drugim poslovima nekih javnih ličnosti, tajkuna i političara. Više puta se nalazio na sudu zbog iznošenja dokumentacije o različitim aferama, pa je čak po osnovu jedne od tužbi za klevetu osuđen na kaznu zatvora. Poslednjih godina živeo je od socijalne pomoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari