HR: Ubio psihijatra, preti da će se razneti

Svetske vesti - Nedelja 02.07.2017 - 18:39

Rab -- Pregovori između policije i naoružanog Srđana Smojvera koji je hicima iz puške usmrtio psihijatra Sinišu Rakića na hrvatskom ostrvu Rab, još su u toku.

Ubica preti i da će se razneti bombom FOTO: Profimedia Ubica preti i da će se razneti bombom FOTO: Profimedia

On ne izlazi iz kuće u koju se zatvorio i preti i da će se razneti bombom, prenosi "Index.hr".

Kako "Index.hr" saznaje, ubica je 48-godišnji ratni veteran i navodno bivši advokat, a ubijeni je psihijatar Siniša Rakić koji je radio na Odeljenju za akutna i krizna stanja u Psihijatrijskoj klinici na Rabu.

Kako se navodi, žena ubijenog muškarca skočila kroz prozor dok je pokušavala da pobegne i sa teškim povredama je prevezena u bolnicu.

Iz policije navode da je ona pronađena i da je bezbednom, a mediji su naveli da je ona "polomljena ležala ispred kuće" jer Hitna pomoć nije mogla do nje pošto je napadač "pucao po svima".

Do incidenta je došlo u mestu Barbat na ostrvu Rabu jutros oko 9.35 sati. Policija je opkolila kuću, a napadač preti da će se razneti bombom.

"Jutarnji" piše da je napadač koristio "kalašnjikov", a navode i da je on prema nezvaničnim informacijama on sam u kući, tj. da nema taoce.

U toku su pregovori sa napadačem koji zasad odbija sve pozive na predaju. Pregovarački tim specijalne policije pokušava da ga uveri da se preda bez otpora.

Kako se navodi, napadač odbija i sugestije prijatelja da se preda, jedino je dozvolio da se ukloni telo ubijenog muškarca.

"Jutarnji" nezvanično saznaje da pregovori "idu vrlo teško".

Oglasila se i hrvatska policija:

"Danas oko 9.35 sati policija je primila dojavu o galami i pucnjavi u mestu Barbat na ostrvu Rab. Dolaskom na mesto događaja policijski službenici zatekli su NN počinitelja u čijoj blizini na tlu je nepomično ležala NN muška osoba.

Po dolasku policijskih službenika počinitelj (1969.) je opalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u njihovom smeru te je mesto događaja osigurano i pozvana je Specijalna jedinica policije iz Rijeke.

Nakon dolaska pripadnika Specijalne policije telo žrtve (1966.) izvučeno je i preneseno do kola hitne pomoći gde je utvrđena smrt.

Supruga žrtve (1963.) koja je napustila mesto događaja pre dolaska policije je pronađena i na sigurnom".

Kada je stigao do kuće, na ulici mu je ispalio jedan metak u nogu, a potom i celi rafal.

Postoji sumnja da je napadač donedavno bio u lečenju u bolnici u kojoj je radio Rakić, ali ta informacija i dalje nije potvrđena.

Ubijeni lekar ga je navodno prijavio, pa S. S. nikako nije mogao da nađe posao.

Meštani tvrde da im je policija naredila da se zatvore u kuće i da zatvore prozore.

"Dođem na Rab na jedan dan. Na trajektu sretnemo dva kombija specijalne policije. Uglavnom sad sam zatvorena u kući, jer je dve kuće dalje od mene talačka kriza.

Ubijen je čovek, a naoružani ubica se ne predaje. Dobili smo naređenje da se zatvorimo u kuću i zatvorimo prozore", objavila je na Fejsbuku jedna devojka.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: