Četvrtak, 29.06.2017.

13:44

Tramp se sprema za reizbor, već skupio 10 miliona dolara

Predsednik SAD Donald Tramp sprema se za reizbor na tu funkciju. već je skupio oko 10 miliona dolara na donatorskoj večeri.

Izvor: Beta/AP

Tramp se sprema za reizbor, već skupio 10 miliona dolara
Tanjug-AP, arhiva

Portparolka Republikanskog nacionalnog komiteta Lindzi Džensek je rekla da se na sinoćnjem dogadjaju koji je održan iza zatvorenih vrata u trampovom hotelu, očekivalo oko 300 ljudi a da je cena mesta bila 35.000 dolara.

Obezbeđenje u hotelu je bilo rigorozno, ali je predsednikovu kolonu dočekala grupa od nekoliko desetina demonstranata koji su nosili natpise "Zdravstvena zaštita a ne smanjenje poreza"i vikali "Sramota".

I pored ranijih najava, novinarima nije bio dozvoljen pristup. Zamenica portparola Bele kuće Sara Hakabi Senders je rekla da je reč o "političkom događaju i zato je odlučeno da bude zatvoren".

Asošiejted pres je preneo da će prikupljeni novac biti razdeljen između fonda za kampanju za izbore 2020, Republikanskog nacionalnog komiteta i raznih drugih republikanskih tela, a to što je donatorska večera održana u Trampovom hotelu je ponovo pokrenulo pitanje sukoba interesa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

1 d

Podeli: