Dostupni linkovi

Ministar Pažin: Tražićemo ekstradiciju Marovića kad ga Srbija uhapsi


Ministar pravde Crne Gore, Zoran Pažin
Ministar pravde Crne Gore, Zoran Pažin

Ministarstvo pravde Crne Gore uputiće zahtjev za ekstradiciju Svetozara Marovića u skladu sa procedurom, izjavio je crnogorski ministar Zoran Pažin.

''A to znači tek kada dobijemo informaciju da je on lišen slobode od Srbije''- rekao je Pažin i dodao je da je u tom slučaju na potezu Interpol Beograda.

Svetozar Marović, za kojim je sredinom maja raspisana Interpolova potjernica radi izdržavanja zatvorske kazne, još uvijek je na liječenju na Institutu za mentalne bolesti u Beogradu.

Kako je potvrdio njegov advokat Zdravko Begović za portal Analitika, ne zna se kad bi mogao privesti liječenje kraju i kada bi mogao doći na izdržavanje kazne.

U vezi slučaja Ananija Nikića, za kojeg crnogorsko tužilaštvo sumnja da je kao prevodilac učestvovao u stvaranju kriminalne organizacije koja je, navodno, planirala teroristički napad na dan parlamentanih izbora prošle godine, Pažin je rekao da od ruskih organa nemaju nikakvu informaciju, što je, kako kaže, presedan.

Nemaju ni odgovor na zahtjev Tužilaštva da se jedan od osumnjičenih ruskih državljana Eduard Šišmakov, za državni udar, sasluša u Rusiji u prisustvu crnogorskih tužilaca, naveo je crnogorski ministar pravde.

XS
SM
MD
LG