Vesti

0

Vučić: Moj najveći neuspeh kao premijera što nisam odbranio Sinišu Malog

Autor: MIM

Izvor: Beta

Vučić: Moj najveći neuspeh kao premijera što nisam odbranio Sinišu Malog

Izvor: Foto: Beta/Miloš Miškov

On je za Radio televiziju Srbije rekao da je njegova greška i krivica što "nije dovoljno snažno stao iza Malog".

"Nisam uspeo da ga odbranim jer on neće biti gradonačelnik Beograda", rekao je Vučić.

Napomenuo je da ne može sebi da oprosti što ga nije odbranio od napada za koje je, kako je naveo, stiglo i dosta novca iz inostranstva.

Vučić je najavio i da će pružiti svaku moguću pomoć Ani Branabić, ako bude izabrana za premijera, dodavši da se radi o poštenoj i vrednoj i odgovornoj ženi.

Više nevladinih i organizacija građana tražilo je ostavku Malog zbog nelegalnog i noćnog rušenja objekata u Savamali, tokom kojeg su maskirane osobe maltretirale garđane a polcija nije reagovala.

 

Brnabić nikada nije bila ničija marioneta

Vučić je izjavio da kandidatkinja za premijera Ana Brnabić nikada nije bila ničija marioneta, ali da neće moći da donosi odluke bez političkih stranaka.

"Brnabić nikada nije bila ničija marioneta, ima svoj mozak,...ona svoje ljude bira za svoj kabinet", rekao je Vučić za Radio televiziju Srbije.

On je napomenuo i da će Brnabić "imati vladu koja će da pokazuje dobre rezultate" i da je "njeno pravo da kaze šta prihvata ili ne, ali neće moći da donosi odluke bez političkih stranaka".

Prema njegovim rečima, političke stranke su osnova političkog života i demokratije.

Vučić je podsetio i da je Branabić ušla u vladu na njegov poziv i da je bila zadovljna saradnjom s kolegama.

Ocenio je i da napadi na Branabić predstavljau napade na njega i Srpsku naprednu stranku.

"Važno je da imate većinu. Moja politika je politika objedinjavanja onih koji su za Srbiju a želja je da SPS, PUPS, Jedisnstvena Srbija i Pokret socijalista, Savez vojvođanskih Mađara budu snažniji", rekao je on.

Ukazao je i da su ljudi u SNS napravili stranku koja je najsnažnija od osnivanja višestranačkog sistema u Srbiji.

"To je strahovito snažna mašinerija ali mora da se razume da ne možemo i ne treba da radimo sami", rekao je Vučić.

 

Moramo nastaviti briselski dijalog zbog bezbednosti Srba na Kosovu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić založio se večeras za nastavak briselskog dijaloga zbog bezbednosti Srba na Kosovu i Metohiji, izrazivši zabrinutost za Srbe zbog dešavanja oko formiranja nove Vlade posle izbora na Kosovu.

"Plašim se da ćemo se mi pozivati na briselski dijalog, a da će Albanci izbegavati", rekao je Vučić za RTS.

On je dodao da je "zabrinut zbog unutrašnje političke situacije u Prištini", ali da se dijalog mora nastaviti zbog bezbednosti Srbije.

Vučić je dodao da kandidatkinja za premijera Srbije Ana Brnabić nedovoljno poznaje taj teren i da su za to potrebne godine iskustva.

On je dodao da direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić želi da se "skloni sa pozicije, ali da će ga moliti da ostane u briselskim razgovorima jer "on poznaje sve finese".

 

Očuvanje finansijske discipline i rast BDP zadaci za Brnabić

Predsednik Srbije izjavio je večeras da su očuvanje finansijske discipline i rast bruto društvenog proizvoda (BDP) izuzetno važni zadaci za buduću premijerku Anu Branabić.

On je za RTS rekao i da je privođenje kraju sedme revizije arnžamana sa Međunarodnim monetranim fondom takođe jedan od važnih zadataka za Brnabić.

Dodao je i da će joj u tome pomoći ministar finasija Dušan Vujović.

"Vujović ostaje ministar finansija, razgovarao sam o tome i sa Branabić", rekao je Vučić.

On je pozvao lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palmu da promeni stav i glasa za izbor Branabić na funkciju predsednice Vlade Srbije.

"Nadam se da će (Marković) svoj stav da promeni i pozivam ga i večeras da promeni stav", rekao je Vučić.

 

Biću u SNS još neko vreme

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić najavio je večeras da će napustiti SNS, ali nije precizirao kada će to uraditi.

On je za Radio televiziju Srbije rekao i da će u SNS ostati "još neko vreme".

"Biću još neko vreme (u SNS), moji u stranci znaju dokle", rekao je Vučić.

 

Pomoći ćemo finansijski Crvenoj zvezdi dok se ne privatizuje

Vučić je izjavio večeras da će država finansijski pomoći i naredne godine Košarkaškom klubu Crvena Zvezda, ocenivši da je pomoć tom klubu kao i Partizanu neophodna dok se ne sprovede privatizacija.

"Država je već mnogo pomogla košarkaškim klubovima Crvena Zvezda i Partizan. Niko nije hteo da me sluša kada sam rekao da dok se ne sprovede privatizacija neće postojati zdrav sistem", rekao je Vučić za RTS.

On je kazao da će država finansijski pomoći Crvenoj zvezdi i "zamolio sposobne ljude u upravi tog kluba" da, kako je kazao "reše nešto za 2019. godinu i gledaju da nemaju probleme".

Košarkaški klubovi Crvena zvezda i Partizan su više puta ukazivali na lošu finansijsku situaciju u kojoj se nalaze.

 

U Beogradu 23. juna lideri regiona i brojni svetski zvaničnici

Predsednik Srbije Aleksandr Vučić najavio je većeras da će na njegovu inaguraciju, 23. juna u Beogradu, doći lideri regiona uključujući i hrvatsku predsednicu Kolindu Grabar Kitarović, ali i brojni državnici iz sveta.

On je za Radio televiziju Srbije rekao i da je veoma važno što u Beograd dolazi hrvatska predsednica dodavši da će na inguraciji biti prisustni i tri člana predsedništva BIH kao i predsednici Crne Gore i Makedonije.

Prema njegovim rečima, biće prisustan i slovenački predsednik kao i visoki zvaničnici Rusije, Mađarske, Ruminije, Bugarske, Italije, Grčke, Azerbejdžana, Jermenije, Gruzije, Belorusije, Austrije.

Najavio je i da nemačka kancelarka Anegela Markel i predsednik Nemačke Valter Štajnmajer, kao ličnog izaslanika u Beograd šalju bivšeg kancelara Gerharda Šredera.

Vučić je rekao da je dolazak Šredera u Beograd velika čast za njega lično i za Srbiju.

"Gotovo je neverovatno kakvo poštovanje dobijamo od celog sveta i mislim da je to veliki dan za Srbiju jer se time pokazuje kako se rad i trud isplati".

Vučić je najavio da će inauguraciji prisustvovati bivši predsednici države Milan Milutinović i Zoran Lilić, da očekuje da će doći Borislav Jović, a da je Vojislav Koštunica sprečen.

On je rekao i da će u julu u Turskoj razgovarati s turskim predsednikom Redžepom Taipom Erdoganom, posle čega će uslediti uzvratna poseta Beogradu.

Vučić je rekao da će u Turskoj učestvovati na međunarodnom skupu i da će potom Erdogan doći u Beograd s delegacijom privrednika te zemlje.

On je rekao i da će u Srbiji doći "dva aviona" turskih privrednika istakvši da je saradnja Srbije s Turskom veoma značajna i zbog brojnih investitora u Srbiji, ali i očuvanja stabilnosti u regionu.

Vučić je rekao da očekuje da će u Turskoj razgovarati i sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR