BEG airport status
[POSLEDNJA VEST] Izabrano 5 kompanija koje ulaze u drugu fazu procesa koncesije Aerodroma Nikola Tesla Trka za koncesiju beogradskog aerodroma od danas ima poznate takmičare

[POSLEDNJA VEST] Izabrano 5 kompanija koje ulaze u drugu fazu procesa koncesije Aerodroma Nikola Tesla

Vlada Srbije i Aerodrom Nikola Tesla doneli su danas odluku o „priznavanju kvalifikacije podnosiocima prijave koji su ispunili uslove za učešće za drugu fazu postupka“. Od početka prvog javnog poziva državi je stiglo 27 prijava inostranih kompanija od kojih su njih 25 uzete kao validne.

Priliku da se nadmeću u sledećem stadijumu procesa koncesije dobili su:

1) Konzorcijum koji čine kompanije „Meridiam Eastern Europe Investments“, „Zurich Airport“ i „Eiffage“.

2) Konzorcijum koji čine kompanije „GMR Infrastructure (Indija)“ i „Terna (Grčka)

3) „Vinci Airports“.

4) Južnokorejsko-kiparsko-turski konzorcijum koji predvodi „Incheon International Airport Corporation“.

5) Konzorcijum koji čine kompanije iz Kine „Hainan Air Travel Service“, „HNA Airport Group“ i „China national aero-technology international engeneering corporation“.

Na osnovu javnog poziva zainteresovanim stranama za koncesiju beogradskog aerodroma u trajanju od 25 godina, ove kompanije imaće rok od sedаmdeset i pet kаlendаrskih dаnа za podnošenje obаvezujućih ponudа.

Rok za donošenje odluke o ponuđačima koji ulaze u Fazu 2 bio je 9. jun, ali je „nа zаhtev Kvаlifikovаnih učesnikа“ produžen do 20. juna.

Pre ovog odluka, tri puta je produžen rok za podnošenje neobavezujućih ponuda. Prvo produženje roka bilo je predviđeno za 24. april, drugo produženje davalo je mogućnost slanja neobavezujućih ponuda do 15. maja, a treće i konačno do 30. maja.

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters="1" counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Autor:

Petar Vojinovic Glavni i odgovorni urednik petar.vojinovic@tangosix.rs

Komentari

Jo

Sad procitah tekst gospodina Scurica o dogadjaju na Zagrebackom aerodromu koji je u rukama koncesionara , pa se pitam hocemo li se drzati nase navike i to gorko iskustvo ignorisati?
Opet , i cuda se desavaju (retko) .

Odgovori

Svake godine kazu da aerodrom posluje sa sve vecom zaradom, da se povecava broj putnika itd…pa zbog cega onda aerodrom nije u stanju da ulozi u sebe ili drzava? Vise je nego jasno zasto se insistira na koncesiji.

Odgovori

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Rade na: Nabavka borbenih aviona za Srbiju: Nemamo izbora da Rafale platimo skuplje i od Katara?

Dok neki shvate da leteti avion nije isto što i koristiti avion prođe život.

20. May 2024.Pogledaj

Jordan na: Nabavka borbenih aviona za Srbiju: Nemamo izbora da Rafale platimo skuplje i od Katara?

@Mislav Sa Kinom se ni NATO ne može zezati, posebno evropski deo NATO. Ne zato što bi Kina uzvratila vojno, nego zato što se radi o jednoj od dve najveće ekonomije sveta, a zezanje sa velikim ekonomijama ostavlja posledice. Uostalom, Kinezi su to demonstrirali onim vazdušnim mostom, kojim su transportovali sisteme PVO u Srbiju, vojnim…

20. May 2024.Pogledaj

Neno na: Nabavka borbenih aviona za Srbiju: Nemamo izbora da Rafale platimo skuplje i od Katara?

@B Nakon što su isprobali i poredili Rafal protiv Su35S, otkazali su Su35S i naručili još skupljih Rafala. To sve govori o tim avionima.

20. May 2024.Pogledaj

Rade na: Nabavka borbenih aviona za Srbiju: Nemamo izbora da Rafale platimo skuplje i od Katara?

Pišete kao da Egipat prodaje svoje Migove 29 i nudi ih Srbiji. Probudite se iz sveta mašte, sagledajte realno što Srbija može i što ne može. Realnost je brdo novca za ono što nam se jedino nudi, jer drugi ne nude ništa.

20. May 2024.Pogledaj

Rade na: Nabavka borbenih aviona za Srbiju: Nemamo izbora da Rafale platimo skuplje i od Katara?

Sada se vidi koliko dobar posao su napravili Hrvati, Bugari, Slovaci i drugi kupovinom najmodernijih aviona za pola cene koje se ovde spominju za 12 Rafala za Srbiju. Srbija si je sedenjem na mnogo stolica zagorčala život jer niko nas takve ne voli. Što nije Kinez sada nudio svoje avione dok je bio u Srbiji…

20. May 2024.Pogledaj