KRAJ: Srbija-Letonija 70:75

Novosti online

20. 06. 2017. u 17:15

Naše košarkašice u meču osmine finala izgubile od Letonki koje će u četvrtfinalu igrati sa Španijom

КРАЈ: Србија-Летонија 70:75

Sonja Petrović Foto: KSS

Kraj za košarkašice u osmini finala Evropskog prvenstva u Češkoj.

Posle velike borbe i neizvesne završnice izabranice Stevana Karadžića su izgubile od Letonije sa 75:70. Ovim trijumfom su Letonke zakazale okršaj sa Španijom u četvrtfinalu.

Najefikasnija u srpskom timu bila je Tamara Radočaj sa 14, dok je Jelena Milovanović dodala 13 poena. U timu Letonije je Vitola dala 19, a Stejnberga 18 poena.

PRVA ČETVRTINA

Karadžić je u startnu petorku izabrao Petrovićevu, Krnjićevu, Jovanovićevu, Milovanovićevu i Dabovićevu.

Prve poene az Srbiju je postigla Sonja Petrović, ali su Letonke bolje startovale i povele sa 6:2 u prva dva minuta meča. Stejnberga je pogodila oba penala, a Dabovićeva nije uspela da poentira posle odlične akcije. Problem za našu selekciju je što je Milovanovićeva već zaradila dve lične greške (2:8).

Greške naših igračica u napadu protivnice surovo kažnjavaju i posle pet minuta stižu do dvocifrene prednosti (4:14). Šut odlično služi Letonke, bilo da je za tri ili iz reketa, a Stejnberga je postigla već 11 poena, više nego ceo tim Srbije za sedam minuta (8:21). Problem kod njih je u povredi Babkine koja je sa bolnom grimasom napustila parket i deluje da se neće vraćati.

Sonja je pogodila iz teške pozicije, usledila je dobra odbrana, ali zatim i velika greška i istek napada srpskih igračica. Laksa je pogodila polu-horog iz neverovatne situacije što je bio samo dodatni pokazatelj koliko Letonke "sluša" šut. Jovanovićeva je pogodila oba penala, a Sonja dobila zaslužen odmor.

Vitola je promašila otvorenu trojku, Radočaj nije pogodila, a Krešina je previše odugovlačila i zakasnila da uputi šut pre isteka vremena pa Letonke posle prvih 10 minuta vode (12:24).

DRUGA ČETVRTINA

Mnogo bolja igra Srbije na startu druge deonice. Agresivnije su bile u odbrani, Čađo je pogodila prvu trojku za našu selekciju, a Radočaj u kontri lagano poentirala (19:27).

Usledio je tajm-aut, a dve greške Srpkinja u napadu su Laksa i Baško kaznile. Milovanovićeva mora da se čuva zbog ličnih grešaka, ali je to nadoknadila pogođenom trojkom i dva pogođena penala posle faula u sledećem napadu (24:31).

Odličnom fintom je Ana Dabović prevarila rivalke i pogodila, pa su Letonke tražile novi tajm-aut. Srbija od početka meča nije bila bliža (26:31).

Razigrala se Jelena Milovanović i pogodila posle sjajnog prodora, posle velike greške Letonki je iznudila treći faul Jakobsenove. Dabovićeva je pogrešila, ali je srećom na isti način uzvratila Stejnberga na drugoj strani. Petrovićeva je promašila trojku, Škorićeva bila na mestu i obezbedila novi napad što je kaznila Dabovićeva za samo dva poena zaostatka (32:34).

Vitoal je pogrešila, a Karadžić tražio minut odmora. Milovanovićeva je potom napravila novu, treću ličnu grešku.

Poslednji napad su imale Srpkinje, Škorićeva je stigla da šutne, ali ne i da pogodi, pa posle 20 minuta Srbija ima samo dva poena zaostatka (32:34).

TREĆA ČETVRTINA

Minut i po ni jedne ni druge nisu uspevali da pronađu put do koša, a to je uradila Milovanovićeva izjednačila. Odlična odbrana nad Stejnberga i promašaj. Milovanovićeva nije pogodila, Jovanovićeva je bila najbolja u skoku i iznudila faul. Prvi penal je promašila, drugi je pogodila i donela Srpkinjama prvo vođstvona meču (35:34).

Jelena preuzima odgovornost i pogađa, dok se Letonke previše oslanjaju na šut za tri, a za razliku od prve deonice u ovoj ne mogu da pogode. Tina Jovanović je promašila, a Laksa posle sjajnog prodora pogodila, iznudila treći faul Jovanovićeve i dobila dodatno bacanje koje je promašila. Pokrenuta je rezultatska klackalica (41:41).

Baško je pogodila novu trojku za Letoniju, Dabovićeva promašila, a Tina Jovanović zaradila četvrtu ličnu posle koje je Karadžić tražio tajm-aut (41:44). Petrovićeva je dobila zaslužen odmor, Letonke su nastavile sa boljom igrom u napadu, a Radočaj to prekinula torjkom. Vitola je promašila otvorenu trojku, a Radočaj novim poenima izjednačila (48:48).

Nezaustavljiva Radočaj je pogodial novu trojku, Stejnberga napala Milovanovićevu i poentirala, a Stankovićeva promašila zicer. Vitoal je na drugoj strani poentirala, doduše laktom je udarila Stankovićevu. Poslednji napad u trećoj deonici je imala Srbija, ali Radočaj nije pogodila. Pred poslednju deonicu Letonke vode (51:53).

ČETVRTA ČETVRTINA

Tina se vratila na teren i odmah pogodila, Vitola uz faul Radočaj poentirala, ali srećom nije pogodila dodatno bacanje. Laksa je posle greške naših u napadu to kaznila trojkom (53:58).

Stejnberga je pogodila oba penala, Nevena Jovanović promašila, a Vitola iskoristila grešku u defanzivi da rutinski sprovede loptu u koš. Radočaj je sjajno poentirala posle prodora, a Vitola srećom promašila zicer (55:62).

Tina Jovanović je promašila, a neverovatna Vitola pogodila novu trojku za dvocifrenu prednost na šest minuta pre kraja meča (55:65).

Petrovićeva je sa penala postigla prve poene još od prvog dela, a Karadžić joj je dao mali odmor i uveo Škorićevu. Sjajna blokada Škorićeve je dala motiv Srpkinjama, pa je Crvendakić trojkom vratila našu selekciju u igru i naterala Letonke da traže minut odmora (60:65).

Laksa je promašila šut za tri, a Karadžić je u igru vratio Sonju Petrović i Jelenu Milovanović na tri i po minuta pre kraja. Nevena Jovanović je iznudila faul Vitole, ali je pogodila samo drugi penal (61:65).

Sonja je poentirala posle prodora, a posle faula Škorićeve Stejnberga je pogodila oba slobodna bacanja. Milovanovićeva nije pogodila zicer, a Krastina pogodila. Dabovićeva je odmah vratila nadu trojkom na tačno dva minuta pre kraja meča (66:69).

Vitola je promašila za tri, Krastina faulirala Nevenu Jovanović, ali je Ana Dabović promašila za tri. To je surovo kaznila trojkom Krstina pa na 62 sekunde pre kraja Letonke imaju šest poena prednosti (66:72).

Krastina je faulirala Milovanovićevu koja je pogodila oba penala, pa je Letonija tražila tajm-aut na 52 sekunde pre kraja (68:72).

Neverovatna situacija posle odmora, odigrale su Srpkinje odličnu odbranu, a zatim nisu stigle da prenesu loptu na protivničku polovinu na vreme. Pogrešila je Škorićeva i odmah pala na parket. Napravila je brz faul, pa je umesto nje ušla Milovanovićeva. Stejnberga je promašila prvo, pogodila drugo bacanje (68:73).

Petrovićeva je brzo poentirala, a Radočaj odmah napravila faul. Sudije su nešto duže gledale snimak kako bi utvrdile nad kim je faul napravljen i koliko je vremena ostalo do kraja. Krastina je otišla na liniju penala, a vreme je vraćeno na 14.8 sekundi sa 11.6.

Krastina je pogodila oba penala. Milovanovićeva je pokušala da pogodi torjku, promašila je, tako da Letonke idu u četvrtfinale i duel sa Španijom (70:75).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Dule VELIKI

20.06.2017. 19:43

Daj vise unormalimo se kakav Karadzic, Tralalatovic, i ostali podanici. Pa imamo li mi oci.

Max

20.06.2017. 22:54

Postoje jako sposobni ljudi ma koliko mi njih voleli ili mrzeli. Dok je savez vodio D.Đillas ove devojke su bile prvakinje Evrope i medalja sa olimpijskih. Pa dok je M.Mrkela vodio klince u fudbalu, isto prevaci Evrope i Sveta u najtežim kategorijama, pa mu Vesić zabrani podeli veselje sa gradjanima Beograda. E, sad ove domene možemo da sanjamo jer nam generalno nije dobro, i sve što ostade je da se pričaju priče šta Nole jede, kako mu je brat i šta mu žena nosi od garderobe.