Srbija

Utorak, 20.06.2017.

10:15

Telenor: 4G na 60% teritorije Srbije

Kompanija Telenor saopštila je da je prema izveštaju RATEL-a pokrila 90 odsto stanovništva i 60 odsto teritorije Srbije 4G mrežom.

Izvor: B92

Telenor: 4G na 60% teritorije Srbije
Foto: Telenor

Kako pokazuje izveštaj, Telenor ima i najveći broj baznih stanica u Srbiji – više od 7000.

Uvidom u podatke za poslednjih godinu dana, Telenor je sagradio i najviše novih 4G baznih stanica, čak 730, a u planu je do kraja godine da ovaj broj poveća.

„Imajući u vidu da više od polovine ukupnog mobilnog internet saobraćaja u Srbiji prolazi kroz Telenor mrežu, želimo da našim korisnicima obezbedimo odličan 4G internet, gde god da se nalaze. Da smo u tome i uspeli, potvrđuje prvi izveštaj RATEL-a za ovu godinu. Pokrivenost stanovništva, kvalitet signala i brzina interneta jesu najvažnije karakteristike mreže za svakog korisnika, a naš prioritet je da obezbedimo konzistentnost njihovog iskustva u Telenor mreži u svakom trenutku, bilo gde u Srbiji“, rekla je Ingeborg Øfstuhus, generalna direktorka Telenora.

Ova kompanija nedavno je u sedam najvećih gradova u Srbiji pustila 4G+ tehnologiju, koja korisnicima omogućava do dva i po puta brži internet, još kvalitetniji signal i trenutno učitavanje internet sadržaja, navodi se u saopštenju Telenora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

16 h

Podeli: