Plenković i Cerar izrazili (ne)zadovoljstvo uoči odluke o Piranskom zalivu

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je da Zagreb ni na koji način neće biti vezan presudom Arbitražnog suda o teritorijalnom sporu sa Slovenijom, dok slovenački premijer Miro Cerar navodi da je reč o istorijskoj odluci.

Plenković je rekao da Hrvatska presudu dočekuje u skladu s odlukom hrvatskog parlamenta iz jula 2015. godine - da Hrvatska izađe iz procesa arbitraže i da ne bude vezana presudom.

"Na taj način i očekujemo taj čin (presude) koji će biti 29. juna po podne. Ostajemo otvoreni za razgovore sa Slovenijom o svim otvorenim pitanjima, uključujući i pitanje granice", izjavio je Plenković, prenosi Hina.

Hrvatska agencija prenosi da je slovenački premijer Miro Cerar prethodno izrazio zadovoljstvo najavom arbitražnog suda da će 29. juna objaviti odluku u vezi rešenja slovenačko-hrvatskog graničnog spora i kazao da je njegova vlada spremna da tu odluku sprovede.

"Presuda arbitražnog suda o našoj granici sa Hrvatskom od velike je važnosti, reč je o istorijskoj odluci za obe države", naveo je Cerar i dodao da će njegova vlada odluku arbitara poštovati i da to očekuje i od Hrvatske.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво