Najnovije vesti
Vesti Hronika
Dvojica državljana Srbije uhapšena zbog šverca kokaina

Dvojica državljana Srbije uhapšena zbog šverca kokaina

Hrvatska policija uhapsila je dvojicu državljana Srbije koji su pokušali da švercuju oko 1, 7 kilograma kokaina tako što su ga natopili u odeću, saopštila je danas policija.

Policija je navela da su srpski državljani starosti 29 i 35 godina uhapšeni na zagrebačkom aerodromu, a drogu su pokušali da prošvercuju tako što su je natopili u odeću koju su osušili i složili u putne torbe.

Vrednost kokaina visoke čistoće na hrvatskom tržištu vredi oko pola miliona kuna (oko 70.000 evra), a nabavljen je u glavnom gradu Perua, Limi. Droga je bila namenjena srpskom narko tržištu.

Mediji navode da su krijumčari Fahrudin N. i Rihan M. iz Novog Pazara. Oni su na aerodrom u Zagrebu doputovali u sredu uveče redovnom avio linijom iz Perua preko Pariza, a istragom je utvrđeno da su iz Beograda krenuli početkom marta. Prilikom carinskog pregleda u dva putna kovčega pronađeno je puno odeće prekrivene osušenom materijom bele boje.

Veštačenjem u centru za forenzička ispitivanja utvrđeno je da se radi o kokainu, a policija je navela da je do sada veštačena samo polovina odeće iz koje je izvučeno 1, 7 kilograma droge. Nakon kriminalističkog istraživanja privedeni su istražnom sudiji u Zagrebu uz krivičnu prijavu.