≫ 

Greška odložila polaganje mature: Podeljeni pogrešni testovi, čeka se nov termin

Danas je u Tehničkoj školi u Splitu učenicima podeljen sutrašnji test, a to je prouzrokovala odlaganje mature u celoj zemlji

  • 0

Državna matura iz hrvatskog jezika odložena je do daljnjeg zbog toga što je neko u jednoj splitskoj školi umesto ispita iz hrvatskoga jezika – esej na oba nivoa, učenicima podelio ispitni materijal iz hrvatskog jezika – test, koji je trebao da se održi sutra.

Hrvati rešavali kombinovani test srpskih maturanata: Kad su videli pitanje o Tesli, počela je opšta svađa!

Dakle, danas je u Tehničkoj školi u Splitu učenicima podeljen sutrašnji test, a to je prouzrokovala odlaganje mature u celoj zemlji.

- Danas, 19. juna 2017. godine maturanti školske godine 2016/2017 u 9:00 sati su pristupili polaganju ispita iz hrvatskog jezika – esej na A (višem) i na B (osnovnom novou).

U jednoj splitskoj školi je kompromitovan sadržaj ispita iz hrvatskoga jezika – test na A (višem) i na B (osnovnom novou). Umesto ispita iz hrvatskoga jezika – esej podeljen je ispitni materijal iz hrvatskog jezika – test.

Nacionalni centar za spoljno vrednovanje obrazovanja donosi odluku o odlaganju ispita iz hrvatskog jezika – test na A (višem) i na B (osnovnom) nivou nakon koje će u saradnji sa Ministarstvom nauke i obrazovanja pristupiti izmeni kalendara državne mature 2016/2017.

Tačan datum sprovođenja ispita iz hrvatskoga jezika – test biće objavljen tokom današnjeg dana na mrežnoj stranici Centra, MNO-a i stranici postani student - stoji u saopštenju Nacionalnog centra za spoljno vrednovanje obrazovanja.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA